Luo lähetys nimikkeillä

Kun lähetys sisältää nimikkeitä, on tärkeää täydentää tiedot oikeassa järjestyksessä.

Kollin kokonaistiedot lasketaan automaattisesti perustuen annettuihin nimikkeiden tietoihin. Mikäli kollin tietoja pitää muuttaa, niin kollin tiedot, jotka poikkeavat nimikkeen tiedoista, voidaan muuttaa vasta, kun kaikki nimikkeet on lisätty lähetykselle

Tärkeää

Kun nimike lisätään lähetykselle, ei kollin tietoja yhdistetä nimike rivillä. Esim. kaksi nimikettä ja paino 1 kg per nimike, jolloin kollin kokonaispaino on nimikkeiden yhteenlaskettu paino 2 kg.

Tärkeää

Kun käytät nimikkeitä lähetyksellä, tulee vaarallisten aineiden tiedot ilmoittaa aina nimike tasolla, tietoja ei ilmoiteta kollit tasolla.

1. Mene Lähetysasiakirjat > Tulostussuosikit.

2. Valitse tulostussuosikki, jossa on aktivoitu Käytä nimiketasoa .

3. Valitse nimikkeet ja lisää ne napsauttamalla Lisää nimike.

4. Täydennä kollin puuttuvat tiedot, mitä ei ole voitu yhteenlaskea tai hakea nimikkeen tiedoista, esim. paino ylittää nimikkeiden kokonaispainon tai sisältö puuttuu.

5. Lisää kolli lähetykselle.

6. Rekisteröi seuraavat kollit.

7. Mikäli lähetykselle pitää täyttää myös tullitiedot, napsauta Syötä tullitiedot.

Tärkeää

Kun lähetyksellä käytetään nimiketason tukea, joitain tullitietoja pitää ilmoittaa nimikkeissä rivitasolla.

Arkistoitu lähetys - lisää nimike

1. Kollit kohdassa, napsauta Uusi nimike.

2. Mikäli haluat tallentaa nimikkeen, napsauta Tallenna tuoterekisteriin. Mikäli käytät nimikettä vain kerran lähetyksellä, napsauta Valmis.

Arkistoitu lähetys - muokkaa nimikettä

1. Kollit kohdassa, napsauta Muokkaa nimike.

2. Mikäli haluat tallentaa nimikkeen muutoksen, napsauta Päivitä tuoterekisteriin. Mikäli käytät nimikettä vain kerran lähetyksellä, napsauta Valmis.