Osoiterekisteri

Tilaussuunnitelmat

Luo ja ylläpidä osoitekirjaasi manuaalisesti API:n avulla tai tuomalla tiedosto.

Vähintään yksi lähettäjän tieto tulee olla tallennettuna. Voit tallentaa lähettäjän tietoja, eri nimillä ja/tai osoitetiedoilla. Tarpeista riippuen, voit myös tallentaa eri kuljetusliikkeiden asiakasnumeroita.

Huomaa

Lähettäjien/vastaanottamien enimmäismäärä on 30 000.

1. Mene Ylläpito > Lähettäjä.

2. Napsauta Uusi lähettäjä.

Vihje

Pikahakuarvo on lähettäjän yksilöivä tunniste, esimerkiksi "123". Sitä voidaan käyttää monissa eri tilanteissa.

Vihje

Valitse Vastaanottaja, mikäli osoitetietoja käytetään myös vastaanottajana. Valitsemalla molemmat, ei osoitetietoja tarvitse uudestaan tallentaa vastaanottaja kohdassa.

Huomaa

Merkitse Järjestelmän integrointi -ruutu, jos lähettäjän tulee olla valittavissa lähtöasetuksena nShift Checkoutissa.

3. Täydennä Osoitetiedot.

4. Täydennä tilitiedot, mikäli käytät lähetyksillä jälkivaatimusta tai muita lisäpalveluita, joissa tilitiedot ovat pakollisia.

5. Täydennä kuljetusliikkeiden tietoihin esim. asiakasnumero.

Varo

Ennen ensimmäisen lähetyksen tekemistä sinun tulee lisätä kuljetusliikkeen asiakasnumero(t) ja muut tarvittavat tiedot.

Kuljetusliikkeen lisääminen:

1. Napsauta DEL_AddCarrier_button-en.png kohdassa Kuljetusliikkeet.

2. Valitse kuljetusliike Kuljetusliike-pudotusvalikosta.

3. Syötä kuljetusliikkeen asiakasnumero Asiakasnro-kenttään.

Huomaa

Ota yhteys kuljetusliikkeeseen, jos olet epävarma asiakasnumerosta.

4. Syötä muut tarvittavat kuljetusliikkeen tiedot.

6. Kohdassa Hakutieto, lisää kenttiin arvot, jotta voit käyttää kategoria hakua.

7. Kohdassa Oletusarvot, voit täydentää esim. Lähettäjän viite tai Muut tiedot ja uutta lähetystä luodessa, tallennetut tiedot ovat näkyvissä.

Voit luoda uuden lähettäjän, Luo lähetys kohdassa, sekä käyttämällä Tulostussuosikkia, jossa lähettäjän kenttä ei ole lukittuna.

Voit muokata, kopioida tai poistaa olemassa olevia lähettäjän tietoja.

1. Mene Ylläpito > Vastaanottaja.

2. Napsauta Uusi vastaanottaja.

Vihje

Valitse Lähettäjä, mikäli käytät osoitetietoja myös lähettäjänä.

3. Täydennä Osoitetiedot.

4. Täydennä tilitiedot, mikäli käytät lähetyksillä jälkivaatimusta tai muita lisäpalveluita, joissa tilitiedot ovat pakollisia.

5. Täydennä kuljetusliikkeiden tietoihin esim. asiakasnumero.

6. Kohdassa Hakutieto, lisää kenttiin arvot, jotta voit käyttää kategoria hakua.

7. Kohdassa Oletusarvot, voit täydentää esim. Lähettäjän viite tai Muut tiedot ja uutta lähetystä luodessa, tallennetut tiedot ovat näkyvissä.

Voit luoda uuden vastaanottajan Luo lähetys kohdassa, sekä käyttämällä Tulostussuosikkia, jossa vastaanottajan kenttä ei ole lukittuna.

Voit muokata, kopioida tai poistaa olemassa olevia vastaanottajan tietoja.

Voit tuoda osoiterekisterin omasta järjestelmästäsi nShift Delivery järjestelmään. Voit tuoda lähettäjän, sekä vastaanottajan osoitetietoja.

Edellytyksenä osoiterekisterin tuonnille on, että pystyt muokkaamaan nimi/osoitetietoja, siten että tiedot tuodaan sarkaineroteltuna tekstitiedostona.

Voit tuoda osoiterekisterin omasta järjestelmästäsi nShift Delivery järjestelmään. Voit tuoda lähettäjän, sekä vastaanottajan osoitetietoja.

Edellytyksenä osoiterekisterin tuonnille on, että pystyt muokkaamaan nimi/osoitetietoja, siten että tiedot tuodaan sarkaineroteltuna tekstitiedostona.

Tuo tiedosto

1. Mene Ylläpito > Lähettäjä tai Vastaanottaja ja napsauta Tuo.

2. Hae tiedosto ja valitse Tuontimuoto "Standard, osoite (Sarkaineroitin)" ja valitse yleisesti käytössä oleva  Merkkikoodaus "ISO-8859-1".

3. Valitse Tuo myös vastaanottajana/Tuo myös lähettäjänä, mikäli osoitetietoa käytetään vastaanottajana sekä lähettäjänä.

4. Valitse Korvaa yhteensopiva pikahakuarvo, kun haluat korvata olemassa olevan tiedon tiedostossa olevalla samalla pikahakuarvolla olevan osoitetiedon.

Vihje

Suosittelemme, että valitset  Korvaa yhteensopiva pikahakuarvo, jolloin vältät mahdolliset tupla osoitetiedot samalla pikahakuarvolla.

5. Napsauta Tuo.

Mikäli saat ilmoituksen, että tiedosto on virheellinen, tarkista tiedoston rakenne ja sisältö. Tee tarvittavat muutokset ja tuo tiedosto uudelleen.

Tiedoston rakenne

Tuotavan tiedoston rakenne ja sisältö:

• Merkkikoodaus ISO -8859-1 (Windows ANSI) tai UTF-8-

• Tietueet erotellaan rivinvaihdolla.

• Otsikkokenttien on oltava ylimmällä rivillä, otsikot pitää olla oikeinkirjoitettu sekä hakasulkeissa esim. [quickid]. Käytä tiedostossa vain otsikoita, jotka ovat tarpeellisia osoiterekisterissä. Tarpeettomat otsikot tulee poistaa tiedostosta, pelkkä sisällön poistaminen ei riitä.

Avaa esimerkki tiedosto teksti- tai Microsoft Excel-tiedostona, tarkempaa tarkastelua varten.

ESSENTIAL PLUS

Tilaussuunnitelmat

Voit käyttää tuo/vie toimintoa osoiterekisterin päivityksessä esim. poistaa tupla tai vanhentuneita osoitteita jne.

1. Mene Ylläpito > Lähettäjä tai Vastaanottaja.

2. Etsi osoitetiedot ilman hakuarvoja, jolloin haun tuloksena on kaikki lähettäjät tai vastaanottajat.

3. Napsauta Vie.

4. Muokkaa osoiterekisteri, esim. Microsoft Excelissä.

5. Mene Ylläpito > Lähettäjä tai Vastaanottaja.

6. Etsi osoiterekisteri ilman hakuarvoja.

7. Napsauta Poista.

Varo

Koko osoitekirja poistetaan eikä sitä ei voi enää palauttaa. Varmista, että olet tuomassa oikeaa tiedostoa.

8. Napsauta Tuo tuodaksesi päivitetyn osoiterekisteri tiedoston.

Kategoria luokituksien käyttö on hyödyllistä, kun haluat lähettää tietylle vastaanottaja ryhmälle tai poistaa tiettyyn ryhmään kuuluvat vastaanottajat.

Tallenna vastaanottajien tietoihin Kategoria 1 kenttään esim. "Vuosikertomus 2030" [category1text] ja käytä hakutietona massatulostus lähetystä luodessa.

Mikäli haluat poistaa vastaanottajia, käytä kategoria hakuarvoja ja napsauta Poista.

Varo

Varmista ennen poistoa, että hakutulos vastaa haussa käytettyjä arvoja, jotta vahingossa ei  poisteta muita osoitetietoja.