Jos haluat tulostaa tarroja ja lähetysasiakirjoja fyysisellä tulostimella, sinun on asennettava Print by nShift tai OnlinePrinter.

Voit nopeuttaa lähetyksien luomista käyttämällä tulostussuosikkeja.

1. Mene Lähetysasiakirjat > Luo lähetys.

2. Kohdassa Lähettäjä ja Vastaanottaja, kun haluat käyttää olemassa olevia tietoja valinta on DEL_Select_tab-en.png ja luodessasi uusia tietoja siirrä valinta DEL_New_tab-en.png. Kun käytät uutta lähettäjän tietoa, voit lisätä Lähettäjän asiakasnumero kenttään kuljetusliikkeen asiakasnumeron.

3. Napsauta Tallenna osoitekirjaan tallentaaksesi lähettäjän/vastaanottajan tiedot. Muussa tapauksessa lähettäjän/vastaanottajan tietoja käytetään vain yksittäisessä lähetyksessä.

Huomaa

Mikäli olet tallentanut lähettäjän taakse kuljetusliikkeen asiakasnumeron, voit kohdassa Ylläpito > Lähettäjä tarkistaa, onko kuljetusliikkeellä asiakasnumerolle mahdollisesti muita määrityksiä.

4. Syötä lähetyksen tiedot, valitse tarvittavat lisäpalvelut/lisäedut, sekä täydennä kollit tiedot.

Huomaa

Kuljetuspalvelun määrityksistä riippuen, tietyt tiedot ovat joko pakollisia ja/tai valittavissa.

Mikäli lähetyksellä on eri kokoisia kolleja, esim. kaksi kollia ja paino per kolli 3 kg ja yksi kolli paino 4 kg, tulee nämä tiedot syöttää omille riveille.

Esimerkki

Syötä Kollimäärä "2" ja Paino (kg) "3", napsauta Lisää.

Syötä Kollimäärä "1" ja Paino (kg) "4", napsauta Lisää.

Kollit kohdassa voit ilmoittaa tiedot, joko kolli- tai rivikohtaisesti. Lähetyksen kaikki kollit pitää ilmoittaa samalla tavalla.

• "Kollikohtainen paino" paino, tilavuus ja/tai lavametrit lasketaan kollimäärän mukaan (esim. 2 kll 3 kg, kokonaispaino on 6 kg).

• "Rivikohtainen paino" - paino, tilavuus ja/tai lavametrit ovat kollien kokonaismäärä (esim. 2 kll 3 kg, kokonaispaino on 3 kg).

Esimerkki

2 kll 3 kg ja 1 kll 4 kg - Kollikohtainen paino 3 + 3 + 4 = 10 kg

2 kll 3 kg ja 1 kll 4 kg - Rivikohtainen paino 3 +4 = 7 kg

Rahdituspainoperuste kohta on näkyvissä vain tietyissä kuljetuspalveluissa ja perustuu kuljetusliikkeen kanssa tehtyyn sopimukseen.

5. Napsauta Tulosta tai Tulosta PDF tulostaaksesi heti tai Arkistoi myöhempää tulostusta varten.

• Mikäli tulostus onnistui ja lähetys lähetetään, napsauta Tulosta raportti tai Takaisin, luodaksesi uuden lähetyksen.

• Mikäli tulostus onnistui, mutta lähetystä ei lähetetä, napsauta Peruuta.

• Mikäli tulostus ei onnistunut, mutta ongelma ratkesi heti, valitse Peruuta ja tulosta.

• Mikäli tulostus epäonnistui ja ongelma voidaan selvittää myöhemmin, napsauta Peruuta ja arkistoi, ja jatka ongelman selvittyä.

Varo

Toiset kuljetusliikkeet viestivät EDI:n kautta ja toiset API:n kautta. Tämä voi olla tärkeää lähetystä hylättäessä.

Jos hylkäät lähetyksen ennen kuin EDI lähetetään (EDI-kuljetusliike):

• Kuljetusliike ei saa tietoa.

• Jos käytät osoitekorttia tästä huolimatta, kuljetusliike voi periä sinulta sakon muun kuin EDI-osoitekortin käyttämisestä.

Jos hylkäät lähetyksen sen jälkeen, kun EDI on lähetetty (EDI-kuljetusliike) tai jos käytät API-kuljetusliikettä:

• Peruutus koskee vain jakelua ja osoitekortti on edelleen voimassa kuljetusliikkeen mukaan.

• Jos et käytä osoitekorttia, jotkut kuljetusliikkeet voivat periä sakon, koska ne eivät saaneet odottamaansa pakettia.

Ota yhteyttä kuljetusliikkeeseen, jos et ole varma, mikä pätee tapauksessasi.

Mikäli kuljetuspalvelussa on mahdollista tilata nouto, voit tehdä tämän joko lähetyksen luonnin yhteydessä, tulostuksen yhteydessä Tilaa painikkeella tai myöhemmin kohdassa Lähetysasiakirjat > Tee noutotilaus.

Huomaa

Kaikki tavat eivät ole välttämättä saatavilla kaikkiin palveluihin. Esimerkiksi joissakin palveluissa, yleensä rahtipalveluissa, noutotilaus on esivalittuna. Näissä palveluissa noutoa ei voida tilata jälkikäteen.