Toimitusaikaraportti

PLUS ADD-ON

Toimitusaikaraportin avulla saat täydellisen näkymän toteutuneista toimitusajoista. Raportin avulla voit seurata toimitusaikoja lähetyksen noudosta toimitukseen ja toimitusajat näytetään päivissä. Toimitusaika mitataan siitä, kun kuljetusliike on ottanut lähetyksen kuljetukseen ja siihen asti, kun lähetys on toimitettu tai saapunut noutopisteeseen.

Jotta voimme näyttää toimitusaikoja, pitää kuljetusliikkeen lähettää tapahtumatietoja  Unifaun Online järjestelmään.

Useimmat kuljetusliikkeet lähettävät automaattisesti tapahtumatietoja ja joidenkin kuljetusliikkeiden osalta tulee aktivoida erikseen tapahtumatietojen raportointi. Osa kuljetusliikkeistä ei toimita tapahtumatietoja.

Luo toimitusaikaraportti

1. Mene Historia > Lähetykset.

2. Anna hakuarvot. Toimitusaikaraportti luodaan antamiesi hakuarvojen mukaan.

Valitse Tila kohdassa, "Saapunut noutopisteeseen" ja/tai "Toimitettu".

3. Valitse kohdassa Esittelytapa UO_Report-en.gif,  Tyyppi kohdassa valitse Toimitusaikaraportti ja Lajittelujärjestys "Lähetysnumero" ja napsauta Etsi.

Tärkeää

Lähetyksiä ei voi lajitella kollinumeron perusteella, koska raportointi tapahtuu lähetystasolla. Osassa kuljetuspalveluissa ei ole käytössä lähetysnumeroita ja tunnistamisen helpottamiseksi, tulisi lähetykselle määritellä tilausnumero tai viite.

4. Vielä noutopisteissä olevat lähetykset saavat arvon sarakkeeseen Toimitusaika noutopisteeseen (päivissä). Kun lähetys on noudettu, näkyy lopullinen toimitusaika sarakkeessa Toimitusaika (päivissä).

Lähetykset joita ei toimiteta noutopisteisiin, vaan toimitus on suoraan vastaanottajalle saavat arvon sarakkeeseen Toimitusaika (päivissä).

Mikäli haet raportin usein samoilla hakuehdoilla, voit luoda hakusuosikin.

Aktivoi toimitusaikaraportointi

1. Mene Ylläpito > Oma tili, napsauta Aktivoi lähetysstatuksien raportointi.

2. Valitse kuljetusliikkeiden asiakasnumerot, jotka aktivoidaan.

Tärkeää

Huomioithan, että aktivointi kestää noin 1 - 2 arkipäivää.