Johdanto

Suosittelemme, että tutustut ensimmäisenä järjestelmän käytön kannalta tärkeisiin toimintoihin.

• Asenna OnlinePrinter tulostusohjelma

• Tallenna lähettäjät

• Tallenna vastaanottajat

• Tulosta tarrat ja muut lähetysasiakirjat

• Luo ja käytä tulostussuosikkeja

• Verkkokauppa

Tärkeää

Aloitussivulta löydät tärkeät viestit, uutiset, julkaisutiedotteet, sekä tietoa ajankohtaisista tapahtumista.

OnlinePrinter

OnlinePrinter on tulostusohjelma, jota käytetään osoitekorttien ja lähetysasiakirjojen tulostamisessa tulostimille.

Vaatimukset Windows

• Windows 10 tai uudempi

• Järjestelmänvalvojan oikeudet

OnlinePrinterin asennus tapahtuu "Windows Installer" -asennustiedoston avulla. Tällä hetkellä on saatavilla vain englanninkielinen asennustiedosto.

Lataa OnlinePrinter Windows.

Vaatimukset Mac

• MacOS 10.13:High Sierra tai uudempi

• Järjestelmävalvojan oikeudet

Lataa OnlinePrinter Mac.

Vedä OnlinePrinter kuvake Ohjelmat kansioon.

Lisää uusi lähettäjä käyttöliittymässä

1. Mene Ylläpito > Lähettäjä.

2. Napsauta Uusi lähettäjä.

Vihje

Valitse Vastaanottaja, mikäli osoitetietoja käytetään myös vastaanottajana. Valitsemalla molemmat, ei osoitetietoja tarvitse uudestaan tallentaa vastaanottaja kohdassa.

Tärkeää

Check the System integration box if the sender should be used as default sender in your delivery checkout.

3. Täydennä Osoitetiedot.

4. Täydennä tilitiedot, mikäli käytät lähetyksillä jälkivaatimusta tai muita lisäpalveluita, joissa tilitiedot ovat pakollisia.

5. Täydennä kuljetusliikkeiden tietoihin esim. asiakasnumero.

6. Kohdassa Hakutieto, lisää kenttiin arvot, jotta voit käyttää kategoria hakua.

7. Kohdassa Oletusarvot, voit täydentää esim. Lähettäjän viite tai Muut tiedot ja uutta lähetystä luodessa, tallennetut tiedot ovat näkyvissä.

Voit luoda uuden lähettäjän, Luo lähetys kohdassa, sekä käyttämällä Tulostussuosikkia, jossa lähettäjän kenttä ei ole lukittuna.

Voit muokata, kopioida tai poistaa olemassa olevia lähettäjän tietoja.

Lisää uusi vastaanottaja käyttöliittymässä

1. Mene Ylläpito > Vastaanottaja.

2. Napsauta Uusi vastaanottaja.

Vihje

Valitse Lähettäjä, mikäli käytät osoitetietoja myös lähettäjänä.

3. Täydennä Osoitetiedot.

4. Täydennä tilitiedot, mikäli käytät lähetyksillä jälkivaatimusta tai muita lisäpalveluita, joissa tilitiedot ovat pakollisia.

5. Täydennä kuljetusliikkeiden tietoihin esim. asiakasnumero.

6. Kohdassa Hakutieto, lisää kenttiin arvot, jotta voit käyttää kategoria hakua.

7. Kohdassa Oletusarvot, voit täydentää esim. Lähettäjän viite tai Muut tiedot ja uutta lähetystä luodessa, tallennetut tiedot ovat näkyvissä.

Voit luoda uuden vastaanottajan Luo lähetys kohdassa, sekä käyttämällä Tulostussuosikkia, jossa vastaanottajan kenttä ei ole lukittuna.

Voit muokata, kopioida tai poistaa olemassa olevia vastaanottajan tietoja.

Luo lähetys

Luo lähetys, käytetään yksittäisten lähetyksien tekemiseen.

Voit nopeuttaa lähetyksien luomista käyttämällä tulostussuosikkeja.

Luo tulostussuosikki

Tulostussuosikin luominen aloitetaan lähettäjän ja vastaanottajan tiedoista, jonka jälkeen lisätään kuljetuspalvelu, lisäpalvelut sekä lisätään lähetyksen/kollin tiedot.

Tärkeää

Määrittelet itse mitä tietoja haluat tallentaa tulostussuosikkiin.

Kuljetuspalvelut ja lisäpalvelut/lisäedut ovat valittavissa, sen mukaisesti mitkä ovat tilin ominaisuudet.

Lähettäjä

1. Mene Ylläpito > Tulostussuosikit.

2. Napsauta Uusi tulostussuosikki ja nimeä tulostussuosikki.

3. Kohdassa Lähettäjä ja Vastaanottaja, napsauta Muokkaa.

4. Mene kohtaan Lähettäjä.

5. Luo suodatin napsauttamalla Muokkaa kohdassa Suodatus. Mikäli haluat vaihtaa lähteen mistä haetaan, napsauta Muokkaa kohdassa Lähde . Vakioasetuksena lähde on Lähettäjä/Vastaanottaja.

6. Valitse Esivalittu lähettäjä, mikäli käytetään aina samaa lähettäjää.

7. Valitse Piilotettu, mikäli lähettäjän tiedot ei saa olla näkyvissä käyttöliittymässä lähetystä luodessa.

8. Valitse Lukittu. mikäli lähettäjän tietoja ei saa muuttaa.

9. Valitse Oletustila tulostussuosikin käyttämiseksi.

• Rekisteröi uusi/Muokkaa esivalittua, jolloin lähettäjän tietoja voi muokata.

• Valitse Osoitekirjasta, jolloin lähettäjän tieto haetaan osoitekirjasta.

10. Valitse Lukittu oletustilaan, jos oletustilaa ei saa muuttaa.

11. Valitse Älä koskaan ehdota lähettäjää, jolloin Lähettäjä kentässä ei ole valmiiksi asetettuja tietoja.

12. Valitse Pakollinen hakuarvo, mikäli vain tiettyä hakuarvoa saa käyttää esim. Pikahakuarvo.

13. Valitse Vain tarkka haku, mikäli käytetään vain tarkkaa hakuarvoa/hakutulosta.

Vastaanottaja

1. Mene Lähettäjä ja Vastaanottaja ja napsauta Muokkaa.

2. Mene kohtaan Vastaanottaja.

3. Luo suodatin napsauttamalla Muokkaa kohdassa Suodatus. Mikäli haluat vaihtaa lähteen mistä tiedot haetaan, napsauta Muokkaa kohdassa Lähde. Vakioasetuksena lähde on Lähettäjä/Vastaanottaja.

4. Valitse Esivalittu vastaanottaja, mikäli haluat käyttää aina samaa vastaanottajan tietoa.

5. Valitse Piilotettu, mikäli vastaanottajan tiedot ei saa olla näkyvissä käyttöliittymässä lähetystä luodessa.

6. Valitse Lukittu, mikäli vastaanottajan tietoja ei saa muuttaa.

7. Valitse Oletustila tulostussuosikin käyttämiseksi.

• Rekisteröi uusi/Muokkaa esivalittua, jolloin vastaanottajan tietoja voi muokata.

• Valitse Osoitekirjasta, jolloin vastaanottajan tieto haetaan osoitekirjasta.

8. Valitse Lukittu oletustilaan, jos oletustilaa ei saa muuttaa.

9. Valitse Älä koskaan ehdota vastaanottajaa, jolloin Vastaanottaja kentässä ei ole valmiiksi asetettuja tietoja.

10. Valitse Pakollinen hakuarvo, mikäli vain tiettyä hakuarvoa saa käyttää esim. Pikahakuarvo.

11. Valitse Vain tarkka haku, mikäli käytetään tarkkaa hakuarvoa/hakutulosta.

Voit lisätä samalla tavalla, myös muita osoiteosapuolia tulostussuosikkiin.

Palvelut ja Lisäpalvelut

1. Mene Palvelu ja Lisäpalvelut kohtaan ja napsauta Muokkaa.

2. Mene kohtaan Palvelu.

3. Luo suodatin napsauttamalla Muokkaa kohdassa Suodatus.

4. Valitse Palvelu kohdassa kuljetuspalvelu, mikäli aina käytetään samaa palvelua.

5. Valitset Piilotettu, mikäli kuljetuspalvelu ei saa näkyä käyttöliittymässä lähetystä luodessa.

6. Valitse Lukittu, mikäli kuljetuspalvelua ei saa vaihtaa.

7. Valitse Normaali etikettiPalautusosoitekortti tai molemmat.

8. Valitse Piilota tarran valinta, mikäli valinta ei saa näkyä käyttöliittymässä lähetystä luodessa.

9. Valitse Käytä lähettäjän osoitetta osoitekortissa, mikäli lähettäjän osoite tulostetaan osoitekorttiin, riippumatta siitä, että lähetykselle olisi määritelty muu lähetysosoite.

10. Mene Lisäpalvelut kohtaan ja valitse tarvittavat lisäpalvelut. Riippuen lisäpalvelu valinnasta, voit tallentaa tietoja.

Voit valita kaikissa lisäpalveluissa, onko valinta PiilotettuLukittu tai Valitse jos mahdollista.

11. Mene Yleiset lisäedut kohtaan ja valitse tarvittavat lisäedut. Lisäetuihin voit myös tallentaa valmiiksi tietoja.

Voit valita lisäeduissa, onko valinnat/kohdat Piilotettu tai Lukittu. Voit valita tietyissä kohdissa myös Valitse jos mahdollista.

Lähetys ja Kollit

Kaikki kentät Lähetys ja Kollit kohdassa voidaan valita tulostussuosikkiin. Voit tallentaa lähetyksen tietoja valmiiksi, voit piilottaa ja lukita kenttiä, sekä määritellä kenttiä pakolliseksi. Kuljetuspalvelun määrityksien mukaisesti, tietyt kentät ovat pakollisia läheytyksellä. Huomioithan, asetuksia tehdessäsi tulostustussuosikkiin, että valinnat voivat mahdollisesti estää  lähetyksen luomisen.

Varoitus

Huomioithan, kuljetuspalvelun määritykset, kun lukitset ja piilotat kenttiä tulostussuosikissa. Valinnat voivat mahdollisesti estää lähetyksen luomisen.

Voit tarkastella, muokata tai poistaa olemassa olevia tulostussuosikkeja.

Verkkokauppa

Aloitussivulta pääset verkkokauppaan.

• Lisää ominaisuuksia järjestelmään

• Lisää kuljetusliikkeitä

• Tilaa tarramateriaalia, tulostimia ja pakkausmateriaalia