Lähetysten hallinta

Voit lisätä ja poistaa kolleja niin kauan, kun lähetyksen tila on "Avoin".

Huomautus

Avoimet lähetykset ovat näkyvissä vain kohdassa Lähetysasiakirjat > Konsolidoitu lähetys, kunnes lähetys suljetaan tai maksimissaan 30 päivän ajan.

Lisää tai poista kolleja avoin lähetys

1. Mene Lähetysasiakirjat > Konsolidoitu lähetys ja napsauta Etsi.

Avoimet lähetykset ovat näkyvissä listauksessa.

2. Napsauta UO_Edit_icon.gif.

Tärkeää

Vain Kollit kohdassa voit tehdä muutoksia, lähetyksen muita tietoja ei ole mahdollista muuttaa.

Voit tehdä:

• Tarkastella kolleja ja kollinumeroita.

• Lisätä kolleja napsauttamalla Lisää.

• Poistaa kolleja napsauttamalla UO_Delete_icon_old.gif.

Mikäli lähetyksellä on eri kokoisia kolleja, esim. kaksi kollia ja paino per kolli 3 kg ja yksi kolli paino 4 kg, tulee nämä tiedot syöttää omille riveille.

Esimerkki

Syötä Kollimäärä "2" ja Paino (kg) "3", napsauta Lisää.

Syötä Kollimäärä "1" ja Paino (kg) "4", napsauta Lisää.

Kollit kohdassa voit ilmoittaa tiedot, joko kolli- tai rivikohtaisesti. Lähetyksen kaikki kollit pitää ilmoittaa samalla tavalla.

• "Kollikohtainen paino" paino, tilavuus ja/tai lavametrit lasketaan kollimäärän mukaan (esim. 2 kll 3 kg, kokonaispaino on 6 kg).

• "Rivikohtainen paino" - paino, tilavuus ja/tai lavametrit ovat kollien kokonaismäärä (esim. 2 kll 3 kg, kokonaispaino on 3 kg).

Esimerkki

2 kll 3 kg ja 1 kll 4 kg - Kollikohtainen paino 3 + 3 + 4 = 10 kg

2 kll 3 kg ja 1 kll 4 kg - Rivikohtainen paino 3 +4 = 7 kg

Rahdituspainoperuste kohta on näkyvissä vain tietyissä kuljetuspalveluissa ja perustuu kuljetusliikkeen kanssa tehtyyn sopimukseen.

3. Napsauta Arkistoi tai Tulosta.

Mikäli valitset Arkistoi, lähetys arkistoidaan myöhempää tulostusta varten. Lähetys sekä kolli, pysyvät Konsolidoitu lähetys näkymässä, eivätkä siirry Tulostusarkisto näkymään. Mikäli valitset Tulosta, tulostuu lisätyistä kolleista osoitekortit.

Sulje lähetys

1. Mene Lähetysarkisto > Konsolidoitu lähetys ja napsauta Etsi.

2. Voit kerralla tulostaa useamman lähetyksen napsauttamalla Sulje ja tulosta tai tulostaa kerralla kaikki lähetykset napsauttamalla Sulje ja tulosta kaikki.

Samalla tulostuu myös lähetykseen mahdollisesti liittyvät muut asiakirjat (rahtikirja, tulliasiakirja, kauppa/proformalasku ja/tai VAK asiakirja).

Kun lähetys on suljettu, tiedot siirtyvät kohtaan Historia > Lähetykset.