Skapa en utskriftsfavorit

När du skapar en utskriftsfavorit börjar du med avsändare och mottagare, fortsätter med att lägga till uppgifter om tjänster och tilläggstjänster och till sist uppgifter om sändningar och kollin.

Obs!

Alla sektioner och alternativ i sektionerna är valfria eftersom du själv väljer vilken detaljnivå du behöver för utskriftsfavoriten.

Tjänster, tilläggstjänster och allmänna tillval som finns tillgängliga beror på vad som ingår i ditt konto.

Avsändare

1. Gå till Underhåll > Utskriftsfavoriter.

2. Klicka Ny utskriftsfavorit och ge utskriftsfavoriten ett namn.

3. Gå till sektionen Avsändare och mottagare och klicka Ändra.

4. Gå till sektionen Avsändare.

5. Skapa ett filter genom att klicka Ändra bredvid Filter . Om du vill ändra var informationen kommer från börjar du med att klicka Ändra bredvid Källa. Vanligtvis är källan Avsändare/mottagare.

6. Om du alltid använder samma avsändare väljer du den som Förvald avsändare.

7. Markera kryssrutan  Dolt om avsändaren inte ska visas i gränssnittet vid utskrift.

8. Markera kryssrutan Låst om det inte ska vara möjligt att byta avsändare.

9. Välj ett Förvalt läge att använda utskriftsfavoriten i.

• Registrera ny/Ändra förvald, om läget där du lägger till avsändare ska vara förvalt.

• Välj från adressbok, om läget där du väljer avsändare ska vara förvalt.

10. Markera kryssrutan Låst till förvalt läge om det inte ska vara möjligt att ändra läge.

11. Markera kryssrutan Föreslå aldrig en avsändare om fältet Avsändare inte ska innehålla en avsändare från början, för att undvika att skicka från fel avsändare.

12. Markera kryssrutan Obligatoriskt sökvärde om sökvärde måste användas.

13. Markera kryssrutan Endast exakt sökvärde om det måste vara en exakt match mellan sökvärde och sökresultat.

Mottagare

1. Gå till sektionen Avsändare och mottagare och klicka Ändra.

2. Gå till sektionen Mottagare.

3. Skapa ett filter genom att klicka Ändra bredvid Filter . Om du vill ändra var informationen kommer från börjar du med att klicka Ändra bredvid Källa. Vanligtvis är källan Avsändare/mottagare.

4. Om du alltid använder samma mottagare väljer du den som Förvald mottagare.

5. Markera kryssrutan  Dolt om mottagaren inte ska visas i gränssnittet vid utskrift.

6. Markera kryssrutan Låst om det inte ska vara möjligt att byta mottagare.

7. Välj ett Förvalt läge att använda utskriftsfavoriten i.

• Registrera ny/Ändra förvald, om läget där du lägger till mottagare ska vara förvalt.

• Välj från adressbok, om läget där du väljer mottagare ska vara förvalt.

8. Markera kryssrutan Låst till förvalt läge om det inte ska vara möjligt att ändra läge.

9. Markera kryssrutan Föreslå aldrig en mottagare om fältet Mottagare inte ska innehålla en mattagare från början, för att undvika att skicka till fel mottagare.

10. Markera kryssrutan Obligatoriskt sökvärde om sökvärde måste användas.

11. Markera kryssrutan Endast exakt sökvärde om det måste vara en exakt match mellan sökvärde och sökresultat.

När det behövs, fortsätt med andra adressparter och lägg in uppgifter på samma sätt som för avsändare och mottagare.

Tjänster, tilläggstjänster och allmänna tillval

1. Gå till sektionen Tjänster och tilläggstjänster och klicka Ändra.

2. Gå till sektionen Tjänster.

3. Skapa ett filter genom att klicka Ändra bredvid Filter .

4. Om du alltid använder samma tjänst väljer du den som Tjänst.

5. Markera kryssrutan  Dolt om tjänsten inte ska visas i gränssnittet vid utskrift.

6. Markera kryssrutan Låst om det inte ska vara möjligt att byta tjänst.

7. Markera Turetikett, Returetikett eller båda.

8. Markera kryssrutan Dolt om etikettvalet inte ska visas i gränssnittet vid utskrift.

9. Markera kryssrutan Använd avsändaradress på etikett om den ska visas i stället för upphämtningsadress, i de fall upphämtningsadress används.

10. Gå till sektionen Tilläggstjänster/tillval och lägg till relevanta tilläggstjänster. Olika tilläggstjänster kräver olika typer av information.

Du kan välja att markera Dolt, Låst och Välj om möjligt för alla tilläggstjänster.

11. Gå till sektionen Allmänna tillval och lägg till relevanta tillval. Olika tillval kräver olika typer av information.

Du kan välja att markera Dolt och Låst för alla tillval. För några tillval kan du välja Välj om möjligt.

Sändningar och kollin

Alla fält i sektionen Sändning och kollin kan definieras för en utskriftsfavorit. Ange standardvärden, låsa värden, dölja uppgifter och ange obligatoriska värden är några exempel på hur du kan reglera information om sändningar och kollin. Du kan också göra inställningar såsom antal kollin, vikt och kollislag. Det är värden som ofta är obligatoriska för tjänsten.

Varning

Tänk efter innan du väljer att dölja eller låsa obligatoriska värden då det kan orsaka felaktiga utskrifter när du använder utskriftsfavoriten.

Ignorera varningar

I sektionen Ignorera varningar kan du göra inställningar som tillåter utskrifter som normalt skulle fått status ”Varning”.

Använd sökfunktionen om du vill visa, ändra eller ta bort en utskriftsfavorit.