Länk till utskrift

PROFESSIONAL PLUS

Abonnemangsplaner

Med Länk till utskrift kan du skicka e-post med en länk till sändningsdokument istället för att bifoga ett PDF-dokument eller göra en egen utskrift och skicka med post.

• Du kan också skriva ut en etikett för den utgående sändningen direkt på din skrivare och använda Länk till utskrift för returetiketten

• En fördel med Länk till utskrift är att sändningsdatum och EDI inte blir inaktuella eller missvisande eftersom utskriften inte aktiveras förrän mottagaren väljer att skriva ut, d.v.s. använder länken.

• Tillgången till Länk till utskrift varierar beroende på transportörskrav.

• Du kan använda Länk till utskrift för både standardutskrift och utskriftsfavoriter.

• För att använda Länk till utskrift via APIConnect, se REST-API-dokumentation. För OnlineConnect, se Filspecifikation - XML.

Länk till utskrift - Standardutskrift

1. Gå till Frakthandlingar > Standardutskrift och fyll i dina sändningsuppgifter.

2. I sektionen Allmänna tillval markerar du kryssrutan Länk till utskrift .

3. Markera Skicka länk till utskrift om du vill att länken ska skickas automatiskt. Annars lämnar du den omarkerad och kopierar länken som genereras när du klickar Skriv ut.

4. Skriv ett meddelande om du vill informera om något utöver den standardtext som finns i mejlet. Använd pipe-tecken, (|) för radbrytning.

Notera

Du kan behöva ange olika information beroende på om din sändningstyp är Tur, Endast retur eller Tur och retur.

5. Klicka Skriv ut.

Länk till utskrift - Utskriftsfavoriter

1. Gå till Underhåll > Utskriftsfavoriter.

2. Klicka Ny utskriftsfavorit eller Sök och därefter UO_Edit_icon_old.gif till vänster om en befintlig utskriftsfavorit.

3. Är det en ny utskriftsfavorit fyller du i uppgifter enligt instruktionen för utskriftsfavoriter.

4. För både nya och befintliga utskriftsfavoriter går du till sektionen Tjänst och tilläggstjänster/tillval och klickar på Ändra.

5. Gå ner till sektionen Allmänna tillval och välj typ av länk till utskrift.

Du kan specificera om informationen ska vara dold, låst eller valbar.

6. Markera Skicka e-post om du vill att länken skickas automatiskt. Annars låter du den vara omarkerad och kopierar länken som genereras när du klickar Skriv ut.

7. Skriv ett meddelande om du vill informera om något utöver den standardtext som finns i mejlet. Använd pipe-tecken, (|), för radbrytning.

Du kan lägga till länk till utskrift på en befintlig utskriftsfavorit för en enstaka sändning.

1. Gå till Frakthandlingar > Utskriftsfavoriter.

2. Välj utskriftsfavorit genom att klicka på  UO_Run_icon.gif.

3. På sidan Utskrift – sändning och tillägg i sektionen Allmänna tillval väljer du Länk till utskrift.

Inställningen sparas inte i utskriftsfavoriten.