Unifaun Online Help Center

Leveranstidsrapport

PLUS ADD-ON

En leveranstidsrapport hjälper dig att få bättre kontroll över dina sändningar och att aktivt arbeta med att förkorta ledtider. Den visar hur lång tid det tog från att transportören tog över försändelsen tills att den kom till utlämningsstället eller lämnades ut till mottagaren. Du kan också se hur länge försändelsen låg kvar på utlämningsstället innan mottagaren hämtade den.

För att beräkna leveranstid behöver dina transportörer löpande skicka statusinformation till Unifaun Online .

De flesta stora transportörer gör det automatiskt men för vissa måste du begära att statusrapportering aktiveras. En del transportörer erbjuder inte statusrapportering alls.

Skapa leveranstidsrapporter

1. Gå till Historik > Sändningar.

2. Ange sökvärden. Sökresultatet av ditt urval är vad som kommer att ingå i leveranstidsrapporten.

Status-fältet, välj choose "Ankommet utlämningsställe", "Utlämnad" eller båda.

3. I sektionen Presentation, markera UO_Report-en.gif, välj “Leveranstidsrapport” som Typ och sätt Sorteringsordning till “Sändningsnummer” och klicka Sök.

Viktigt

Det går inte att sortera efter "Kollinummer" eftersom leveranstider gäller en hel sändning. En del transportörer använder inte sändningsnummer. Då är det viktigt att ha angett ett ordernummer eller referensnummer för att enkelt kunna identifiera en viss sändning.

4. Sändningar som inte har hämtats ut får en värde i kolumnen På väg till Ank. utlämningsställe (dagar). När mottagaren hämtar försändelsen sätts ett värde även i kolumnen På väg till Utlämnat (dagar).

Sändningar som inte kommer till ett utlämningsställe utan levereras direkt till mottagaren har bara ett värde i kolumnen  På väg till Utlämnat (dagar).

Om du ofta använder samma sökvärden för dina rapporter kan du skapa en sökfavorit.

Aktivera leveranstidsrapport

1. Gå till Underhåll > Mitt konto klicka Aktivera statusåterrapportering.

2. Välj de kundnummer där statusåterrapportering ska aktiveras.

Viktigt

Det kan ta några dagar innan statusinformationen uppdateras.