Sändningsstatus

Sändningsstatus från transportör, som relaterar till själva leveransen, finns tillgängligt för de flesta transportörer.

Notera

De flesta stora transportörer skickar statushändelser automatiskt men för vissa måste du begära att statusrapportering aktiveras. En del transportörer erbjuder inte statusrapportering alls.

Statushändelser i Delivery
  • Utskriven

• Utleverans påbörjad

• På väg

• Ankommet utlämningsställe

• Utlämnad

• Delutlämnat

• Returnerad

• Makulerad

Tips

Sändningsstatus är en förutsättning för att kunna få leveranstidsrapporter.

En leveranstidsrapport hjälper dig att få bättre kontroll över dina sändningar och att aktivt arbeta med att förkorta ledtider.

Aktivera statusrapportering

1. Gå till Underhåll > Mitt konto klicka Aktivera statusåterrapportering.

2. Välj de kundnummer där statusåterrapportering ska aktiveras.

Notera

Det kan ta några dagar innan statusinformationen uppdateras.

Sök efter sändningsstatus

1. Gå till Historik > Sändningar.

2. Använd sökfunktionen för att söka efter sändningar.

Tips

Markera kryssrutan Status och välj vilka statusar du vill söka efter för att filtrera ut sändningar med en särskild status.

3. I sektionen Presentation finns det två sätt att presentera resultaten.

• Markera fliken DEL_Search_tab-en.png för att skapa en lista av typen kompakt, standard eller utförlig.

• Markera fliken DEL_Report_tab-en.png för att skapa någon av de fördefinierade rapporterna.

4. Klicka Skriv ut eller Skriv ut via PDF för att skriva ut listan/rapporten direkt.

Klicka Exportera för att exportera listan/rapporten till en textfil eller Microsoft Excel.