Inställningar

ESSENTIAL STANDARD

Abonnemangsplaner

Du kan göra flera olika inställningar i nShift Delivery. Du kan, t.ex. skapa genvägar i gränssnittet, definiera förinställda avsändare, mottagare och annan sändningsspecifik information.

Inställningar går att göra på tre olika nivåer, i en hierarkisk ordning.

Notera

Alla nivåer finns inte på alla konton eftersom Profilhantering är en nShift add-on.

• Konto

• Profilgrupp

• Profil

Konto

Kontot representerar inte en individ. Det är kontot för ett företag eller en organisation, med ett användar-ID som ska användas av alla användare.

Ändra inställningar

1. Gå till Underhåll > Mitt konto.

2. Klicka Inställningar.

3. Klicka Ändra i den sektion där du vill göra ändringar.

Inställningarna ärvs av alla profilgrupper och profiler eftersom kontot är den högsta nivån.

Ändra kontaktinformation

1. Gå till Underhåll > Mitt konto.

2. Klicka Ändra adress.

3. Ange ditt namn och e-postadress i sektionen Beställare och gör ändringarna.

4. Klicka Beställ.

Notera

Det är mycket viktigt att kontaktinformationen är uppdaterad för att nShift ska kunna ge dig bästa möjliga service.

Ändra lagringstid för personinformation

1. Gå till Underhåll > Mitt konto.

2. Klicka Integritetsinställningar.

3. Välj anonymiseringstid i sektionen Automatisk anonymisering.

Normalt tas personinformation i din sändningshistorik bort efter fem (5) år.

Ändra medgivande till administratörsinloggning

1. Gå till Underhåll > Mitt konto.

2. Klicka Integritetsinställningar.

3. Avmarkera kryssrutan Tillåt administratörsinloggning för att hindra supportpersonal från att logga in på ditt konto.

Profilgrupp

PROFESSIONAL PLUS

En profilgrupp styr vilken information som är tillgänglig för profilen som tillhör profilgruppen, t.ex. avsändare, mottagare och sändningshistorik som är lagrad i den egna profilgruppen.

Profilgrupper har inte tillgång till varandras information, med undantag av den information som finns i grundprofilgruppen.

Ändra inställningar

1. Gå till Underhåll > Profilgrupper.

2. Klicka Sök.

3. Klicka DEL_Show_icon.png bredvid den profilgrupp där du vill göra ändringar.

4. Klicka Inställningar.

5. Klicka Ändra i den sektion där du vill ändra inställningar.

Inställningarna gäller för alla profiler som tillhör profilgruppen. Från början ärvs inställningar från kontot men kan förbigås genom att klicka DEL_Value_icon.png, givet att användaren som gör ändringarna har en roll med den rättigheten.

Profil

PROFESSIONAL PLUS

Profiler beskrivs bäst som olika funktioner inom ett företag som representeras av en eller flera användare.

Varje profil tilldelas ett profil-ID och ett lösenord som tillsammans med användar-ID används för att logga in i nShift Delivery. Varje profil-ID måste vara unikt.

Varje profil tillhör en profilgrupp och kan tilldelas en eller flera roller.

Ändra inställningar

1. Gå till Underhåll > Profiler.

2. Klicka Sök.

3. Klicka DEL_Show_icon.png bredvid den profil där du vill göra ändringar.

4. Klicka Inställningar.

5. Klicka Ändra i den sektion där du vill ändra inställningar.

Inställningarna gäller endast för just den profilen. Från början ärvs inställningar från kontot eller profilgruppen menkan förbigås genom att klicka DEL_Value_icon.png, givet att användaren som gör ändringarna har en roll med den rättigheten.

Observera

Om du har tillgång till menyn Inställningar och gör ändringar där gäller de bara före den profil som är inloggad för tillfället, d.v.s. resultatet är samma som att gå till Underhåll > Profiler, leta upp den inloggade profilen och göra ändringar.