Föravisering via e-post

PROFESSIONAL PLUS

Abonnemangsplaner

Med föravisering via e-post kan du skicka förhandsinformation till kunden om en försändelse.

• Förutom sändningsinformation innehåller aviseringen ett spårbart kollinummer samt ofta kontaktinformation till transportören.

• Med anpassad föravisering via e-post kan du skapa aviseringsmallar med t.ex. din företagslogga, ett erbjudande eller en annons.

• Du kan lägga till ett meddelande till mottagaren.

Mottagarens land avgör vilket språk som meddelandet visas på.

Tillgängliga språk:

• Danska

• Engelska

• Finska

• Franska

• Nederländska

• Norska

• Svenska

• Tyska

Engelska används när officiellt språk saknas.

• Om du använder artikelregister kan du välja att inkludera artikelinformation i mejlet. Det kan ersätta en följesedel.

• Du kan använda föravisering med både standardutskrift och utskriftsfavoriter.

• För att använda föravisering via APIConnect, se  REST-API-dokumentationen. För OnlineConnect, se Filspecifikation - XML.

Föravisering via e-post - Standardutskrift

1. Gå till Frakthandlingar > Standardutskrift och fyll i dina sändningsuppgifter.

2. I sektionen Allmänna tillval markerar du kryssrutan Föravisering (e-post).

3. Du kan skriva ett personligt meddelande utöver den generella text som finns i aviseringen. Använd pipe-tecken, (|), för radbrytning.

4. Om du använder anpassad föravisering via e-post väljer du en mall.

5. Klicka Skriv ut.

Föravisering via e-post - Utskriftsfavoriter

1. Gå till Underhåll > Utskriftsfavoriter.

2. Klicka Ny utskriftsfavorit eller Sök och därefter UO_Edit_icon_old.gif till vänster om en befintlig utskriftsfavorit.

3. Är det en ny utskriftsfavorit fyller du i uppgifter enligt instruktionen för utskriftsfavoriter.

4. För både nya och befintliga utskrifter går du till sektionen Tjänster och tilläggstjänster och klickar Ändra.

5. Gå till sektionen Allmänna tillval och markera kryssrutan Föravisering (e-post) .

Du kan ange om informationen ska vara dold, låst eller valbar.

6. Du kan skriva ett personligt meddelande utöver den generella text som finns i aviseringen. Använd pipe-tecken, (|), för radbrytning.

7. Om du använder anpassad föravisering via e-post väljer du en mall.

8. Gå till Frakthandlingar > Utskriftsfavoriter för att använda utskriftsfavoriten med föravisering via e-post för en sändning.

Du kan lägga till föravisering via e-post på en befintlig utskriftsfavorit för en enstaka sändning.

1. Gå till Frakthandlingar > Utskriftsfavoriter.

2. Välj utskriftsfavorit genom att klicka UO_Run_icon.gif.

3. På sidan Utskrift - Sändning och tillägg, i sektionen Allmänna tillval väljer du Föravisering (e-post).

Inställningen sparas inte på utskriftsfavoriten.

Exempel:

Anpassad föravisering via e-post

PREMIUM PLUS ADD-ON

Abonnemangsplaner

Med anpassad föravisering via e-post skapar du mallar för aviseringarna som skickas till dina kunder.

Mallen kan t.ex. innehålla din företagslogga, ett erbjudande eller en annons.

1. Gå till Underhåll > Aviseringsmallar.

2. Klicka Ny e-postmall.

3. E-postens avsändarnamn är det namn, t.ex. ditt företagsnamn, som mottagaren kommer att se.

4. Du kan ladda upp två bilder, en som sidhuvud och en som sidfot. Den rekommenderade bildstorleken är 950 x 150 pixlar. Högsta möjliga filstorlek är 100 kB.

5. Välj en Track and Trace-mall om du vill länka din föraviseringsmall. Se Anpassad Track and Trace-mall.

6. Klicka Slutför för att skapa mallen.

Klicka Förhandsgranska för att se hur mallen ser ut.

Exempel:

Om du vill visa, ändra eller ta bort en e-postmall använder du sökfunktionen.

Du kan sätta en förvald aviseringsmall på ett konto eller en profilgrupp.