Profil

Profiler beskrivs bäst som olika funktioner inom ett företag som representeras av en eller flera användare.

Varje profil tilldelas ett profil-ID och ett lösenord som tillsammans med användar-ID används för att logga in i Unifaun Online. Varje profil-ID måste vara unikt.

Varje profil tillhör en profilgrupp och kan tilldelas en eller flera roller.

Ändra inställningar

1. Gå till Underhåll > Profiler.

2. Klicka Sök.

3. Klicka UO_Show_icon.gif bredvid den profil där du vill göra ändringar.

4. Klicka Inställningar.

5. Klicka Ändra i den sektion där du vill ändra inställningar.

Inställningarna gäller endast för just den profilen. Från början ärvs inställningar från kontot eller profilgruppen menkan förbigås genom att klicka UO_Value_icon.gif, givet att användaren som gör ändringarna har en roll med den rättigheten.

Obs!

Om du har tillgång till menyn Inställningar och gör ändringar där gäller de bara före den profil som är inloggad för tillfället, d.v.s. resultatet är samma som att gå till Underhåll > Profiler, leta upp den inloggade profilen och göra ändringar.