Standardudskrift

Abonnementsplaner

Anvend standardudskrift for enkelte udskrivninger.

Du kan udskrive direkte til en printer eller udskrive til PDF. Du kan også gemme forsendelserne og udskrive dem senere.

Bemærk

Hvis du vil udskrive etiketter og fragtdokumenter på en fysisk printer, skal du installere OnlinePrinter.

For at forenkle og effektivisere udskrivningsfunktionen opretter du udskriftsfavoritter til dine mest almindelige udskrivningsopgaver.

Udskriv med standardudskrift

1. Gå til Opret forsendelser > Standardudskrift.

2. I sektionerne Afsender og Modtager vælger du UO_Select-en.gif for at anvende en eksisterende afsender/modtager. Vælg UO_New-en.gif for at anvende en ny afsender/modtager. Når du anvender en ny afsender, kan du tilføje dennes kundenummer hos transportøren i feltet Kundenummer.

3. Klik Gem i adressebog for at gemme afsender/modtager. Ellers anvendes afsender/modtager kun i denne forsendelse.

Bemærk

Hvis du har angivet dit kundenummer hos transportøren for afsenderen og ikke gemt i adressebogen, så gå til Administration > Afsendere og se efter, om der er behov for flere transportøroplysninger.

4. Angiv relevant forsendelsesinformation såsom supplerende tjenester, generelle tilvalg og pakkeoplysninger.

Bemærk

Forskellige oplysninger er nødvendige og/eller tilgængelige afhængigt af tjeneste.

Hvis du har forskellige typer af pakker, f.eks. 2 pakker på hver 3 kg og 1 pakke på 4 kg, skal du tilføje de forskellige typer hver for sig.

Eksempel:

Angiv "2" som Antal pakker og "3" som Vægt (kg). Klik Tilføj.

Angiv "1" som Antal pakker og "4" som Vægt (kg). Klik Tilføj.

Du kan vælge at angive pakkeoplysninger pr. pakke eller pr. linje. Alle pakker i en forsendelse skal angives på samme måde.

• ”Angivet pr. pakke" – vægt og/eller volumen beregnes pr. pakke (2 pakker og 2 kg bliver 6 kg).

• ”Angivet pr. linje" – vægt og/eller volumen er den samlede for begge pakker (2 pakker og 3 kg bliver 3 kg).

Eksempel:

2 pakker og 3 kg, og 1 pakke og 4 kg, angivet pr. pakke bliver 3 + 3 + 4 = 10

2 pakker og 3 kg, og 1 pakke og 4 kg, angivet pr. linje bliver 3 + 4 = 7

Informationen i sektionen Fragtmål afhænger af din aftale med transportøren. Transportører anvender forskellige værdier og beregningsmetoder.

5. Klik Print eller Print PDF for at udskrive direkte, eller Gem for at udskrive senere.

• Hvis udskrivningen gik godt og skal bruges, klik Udskrivningsrapport. Ellers klik Tilbage for at lave en ny udskrivning.

• Hvis udskrivningen gik godt, men ikke skal bruges, klik Annuller.

• Hvis udskrivningen ikke gik godt, men problemet kan rettes med det samme, for eksempel ved at tilføje etiketter, retter du problemet og klikker Annuller og print igen.

• Hvis udskrivningen ikke gik godt, men problemet kan rettes senere, for eksempel hvis printeren er i stykker, klikker du Annuller og gem og fortsætter, når problemet er rettet.

Pas på

Visse transportører kommunikerer via EDI og andre via API, hvilket kan have betydning, når du kasserer en forsendelse.

Hvis du kasserer en forsendelse før EDI'en er afsendt (EDI-transportør):

• Transportøren modtager ingen information.

• Hvis du benyttet etiketten alligevel, vil transportøren muligvis sanktionere dig for at benytte en ikke-EDI-kompatibel etikett.

Hvis du kasserer forsendelsen efter EDI'en er afsendt (EDI-transportør) eller hvis du benytter en API-transportør:

• Annulleringen finder kun sted i Delivery og etiketten er stadig gyldig til brug hos transportøren.

• Hvis du ikke bruger etiketten, vil visse transportører muligvis sanktionere dig, da de ikke modtog nogen pakke som ellers forventet.

Kontakt transportøren, hvis du ikke er sikker på reglerne.

Hvis transportøren tilbyder afhentning, og du ønsker at booke, klik Book, eller gør det senere i Opret forsendelser > Bestill afhentning.