nShift Delivery — Kom godt i gang

Introduktion til nShift Delivery (engelsk)

Introduktion til nShift Delivery integration (engelsk)

Kom i gang med dine forsendelser

For at komme nemt i gang med dine forsendelser skal du kende til nogle grundlæggende funktioner.

Vink

Integrér dit cloud-baserede ERP- eller WMS-system med nShift Delivery for en enklere behandling af forsendelser, sikrere overførsler og markant tidsbesparing.

Lær mere om Integrering via API.

Brugerflade

Bemærk

Vi opdaterer udseendet af og interaktionen med nShift Delivery og lancerer nu en betaversion, som du kan afprøve. I den første udgave vil man møde en ny logindside, en ny landingsside og nye menuer. Flere nye sider bliver løbende udgivet. Man kan skifte mellem den nye og gamle brugerflade (UI) DEL_DeliveryBeta_button-en.png og derved prøve at arbejde i den nye brugerflade, mens den udvikles.

Landingssiden har alt, hvad du skal bruge.

Midt på siden finder du vigtige beskeder og de seneste nyheder om nShift Delivery. Nyheds- og beskeddelen er omkranset af menuer, der hjælper dig med at navigere rundt i systemet.

I nShift Delivery (nyt UI) benytter du forskellige menuer til at navigere rundt i systemet, såvel som til at tilgå aktiver relateret til systemet.

Genvejsmenuen

Menuen i venstre side benyttes til dine eller din profils genveje. Du kan oprette genveje til ofte besøgte sider og til udskrivnings- og søgefavoritter og så benytte dem fra genvejsmenuen.

Genvejsmenuen er tilgængelig, hvor end du er i systemet og kan foldes ind og ud.

Genvejsmenu – foldet ud eller ind

Quicklink-menuen

I højre side finder du quicklink-menuen. Den er en nem måde at komme til siden for standardudskrivning, webshoppen og væres supportcenter.

Quicklink-menuen er kun tilgængelig fra landingssiden. Tryk på nShift-logoet i øverste højre hjørne i nShift Delivery, for at komme tilbage til landingssiden.

Quicklink-menu

Adressebog

ESSENTIAL STANDARD

Abonnementsplaner

Opret og vedligehold din adressebog manuelt, via API eller som filimport.

Du skal registrere mindst én afsender. Du kan have flere afsendere med forskellige navne og/eller adresseoplysninger. De kan også have forskellige kundenumre hos transportøren, afhængigt af dine behov.

Bemærk

Den øvre grænse for afsendere/modtagere er 30.000.

1. Gå til Administration > Afsendere.

2. Klik Ny afsender.

Vink

Kvik-id er en unik reference til at identificere en sender, f.eks. "123", og kan bruges i mange forskellige scenarier.

Vink

Markér afkrydsningsfeltet Modtager, hvis afsenderen også skal være modtager.

Bemærk

Markér afkrydsningsfeltet Systemintegration, hvis senderen skal være tilgængelig som standardsender i nShift Checkout.

3. Angiv Adresseoplysninger.

4. Angiv kontooplysninger, hvis du anvender forsendelse pr. efterkrav/postopkrævning eller en anden service, hvor der er brug for kontooplysninger.

5. Angiv transportøroplysninger, f.eks. kundenummer

Pas på

Før du foretager din første forsendelse, skal du tilføje din transportørs kundenummer/-numre og andre relevante oplysninger.

Sådan tilføjes en transportør:

1. Klik på DEL_AddCarrier_button-en.png i afsnittet Transportører.

2. Vælg en transportør fra rullemenuen Transportør.

3. Indtast transportørens kundenummer i feltet Kundenr.

Bemærk

Kontakt transportøren, hvis du er usikker på, hvilket kundenummer der skal anvendes.

4. Indtast andre transportøroplysninger, hvis det er relevant eller anmodet af transportøren.

6. Tilføj kategoriværdier i sektionen Søgekriterier for at muliggøre kategorisøgning.

7. Tilføj information i sektionen Standardværdier til udskrivning, f.eks. afsenderens reference- og leveringsinstruktioner, som vil være forudfyldt, når du opretter en forsendelse.

Du kan tilføje en ny afsender, når du bruger standardudskrift og, hvis indstillingen ikke er låst, udskriftsfavoritter.

Anvend søgefunktionen, hvis du vil redigere, kopiere eller fjerne en afsender.

1. Gå til Administration > Modtagere.

2. Klik Ny modtager.

Vink

Markér afkrydsningsfeltet Afsender, hvis modtageren også skal kunne være afsender.

3. Angiv Adresseoplysninger.

4. Angiv kontooplysninger, hvis du anvender forsendelse pr. efterkrav/postopkrævning eller en anden service, hvor der er brug for kontooplysninger.

5. Angiv transportøroplysninger, f.eks. kundenummer

6. Tilføj kategoriværdier i sektionen Søgekriterier for at muliggøre kategorisøgning.

7. Tilføj information i sektionen Standardværdier for udskrivning, f.eks. modtagerens reference- og leveringsinstruktioner, som vil være forudfyldt, når du opretter en forsendelse.

Du kan tilføje en ny modtager, når du bruger standardudskrift og, hvis indstillingen ikke er låst, udskriftsfavoritter.

Anvend søgefunktionen, hvis du vil redigere, kopiere eller fjerne en modtager.

Hvis du har en adressebog i et andet system, kan du importere den til nShift Delivery. Du kan tilføje poster som afsender, modtager eller både og.

Forudsætningerne er, at du kan eksportere navn- og adresseoplysninger, redigere oplysningerne og oprette en afgrænset tekstfil.

Hvis du har en adressebog i et andet system, kan du importere den til nShift Delivery. Du kan tilføje poster som afsender, modtager eller både og.

Forudsætningerne er, at du kan eksportere navn- og adresseoplysninger, redigere oplysningerne og oprette en afgrænset tekstfil.

Importer filen

1. Gå til Administration > Afsendere eller Modtagere og klik Import.

2. Når du har tilføjet filen, vælger du ”Standard, adresse (tabulatorsepareret)” som Importformat og, i de fleste tilfælde, "ISO-8859-1" som Tegnkode.

3. Markér afkrydsningsfeltet Importer også som afsenderImporter også som modtager hvis adresseparten skal kunne anvendes som både afsender og modtager.

4. Markér afkrydsningsfeltet Erstat matchende hurtige søgningsværdi, hvis du ønsker, at eksisterende oplysninger erstattes med oplysningerne i filen for adresseparter med samme kvik-id.

Vink

Det anbefales at vælge Erstat matchende kvik-id hurtige søgningsværdi for at undgå dubletter.

5. Klik Import.

Hvis du får en fejlmeddelelse, der siger, at filen er forkert, skal du kontrollere filstruktur og indhold. Lav nødvendige ændringer, og forsøg at importere filen igen.

Filstruktur

Importfilen skal have følgende struktur og indhold:

• ISO -8859-1 (Windows ANSI) eller UTF-8.

• Poster, der er adskilt af linjeskift.

• Overskrifter (øverste række) skal staves korrekt og stå i firkantede parenteser, f.eks. [quickid]. Du skal blot tage de overskrifter med, du gerne vil importere. Hvis en overskrift ikke skal bruges, er det vigtigt at fjerne den helt, ikke kun dens indhold.

Download en eksempelfil, og åbn i en teksteditor eller Microsoft Excel for at se, hvordan filen skal se ud.

ESSENTIAL PLUS

Abonnementsplaner

Du kan anvende import-/eksportfunktionaliteten til at rydde op i din adressebog, dvs. fjerne dubletter, gamle adresser osv.

1. Gå til Administration > Afsendere eller Modtagere.

2. Find samtlige afsendere/modtagere i din adressebog ved at lade være med at angive nogle søgeværdier.

3. Klik Eksporter.

4. Rediger adressebogen, f.eks. i Microsoft Excel.

5. Gå til Administration > Afsendere eller Modtagere.

6. Søg i din adressebog ved at lade være med at angive nogle søgeværdier.

7. Klik Slet.

Pas på

Du fjerner hele adressebogen, og denne handling kan ikke fortrydes. Sørg for, at du har en korrekt fil at importere.

8. Klik Import for at importere din opdaterede adressebogsfil.

Kategorisøgningsværdier er nyttige, hvis du ønsker at sende noget til en gruppe modtagere eller fjerne modtagere, som tilhører en bestemt kategori.

Du giver modtagerne en værdi i et af kategorifelterne, f.eks. ”Sommergave 2020” i [category1text], og anvender den kategorisøgningsværdi, når du skal udskrive, eksempelvis ved serieudskrivning.

Hvis du vil fjerne modtagere, anvender du en kategorisøgningsværdi og klikker Slet.

Pas på

Kontrollér, at du har fundet den rette modtager, så du ikke ved et uheld fjerner hele adressebogen.

Registrér dit kundenummer hos transportøren

Før du foretager din første forsendelse, skal du tilføje din transportørs kundenummer/-numre og andre relevante oplysninger.

Vink

Kontakt transportøren, hvis du er usikker på, hvilket kundenummer der skal anvendes.

1. Gå til Administration > Afsendere.

2. Vælg Ny afsender og brug søgefunktionen til at finde din afsender.

Bemærk

Hvis du har mere end én afsender, skal du tilføje transportøren på alle afsendere.

3. Gå til afsnittet Transportører.

4. Klik på DEL_AddCarrier_button-en.png.

5. Vælg en transportør fra rullemenuen Transportør.

6. Indtast transportørens kundenummer i feltet Kundenr.

Vink

Kontakt transportøren, hvis du er usikker på, hvilket kundenummer der skal anvendes.

7. Indtast andre transportøroplysninger, hvis det er relevant eller anmodet af transportøren.

8. Tryk Gem.

Print-klient

Print-klienten kommunikerer med printere og skubber udskriftsjobs. Klienten forbliver tilsluttet serveren hele tiden og tildeles en unik identifikator sammen med hver printer, der registreres.

Før du kan starte med at bruge Print by nShift-løsningen, skal du modtage en konto gennem nShift Delivery og foretage nogle forberedelser.

En e-mail, der indeholder et automatisk genereret brugernavn og et link til indstilling af en adgangskode, sendes til den e-mailadresse, der er tilknyttet din Delivery-konto.

Forberedelser i forbindelse med brug af Print by nShift
  1. Log ind på nShift Delivery.

2. Gå til Indstillinger > Udskriftshåndtering.

3. Klik på Aktivér Print by nShift.

4. Åbn e-mailen, der indeholder det automatisk genererede navn og linket til indstilling af en adgangskode.

5. Følg linket for at indstille din adgangskode.

Når du har downloadet og installeret Print-klienten, kan du bruge dine brugeroplysninger til at oprette forbindelse til udskrivningsløsningen.

Før du kan bruge løsningen gennem Delivery, skal du tilknytte API-nøgler i Delivery med Print-kontoen.

6. Gå til Administration > API-nøgler.

7. Markér afkrydsningsfeltet Print by nShift i afsnittet Type på en hvilken som helst API-nøgle, du vil bruge med løsningen.

Print-klientapplikationen muliggør kommunikation med installerede printere og serveren for udskrivningsløsningen. Klienten forbliver tilsluttet serveren hele tiden og vil blive tildelt en unik identifikator sammen med hver printer, der registreres.

Computerapplikationen kører på Windows og Mac. Du kan også køre applikationen som en tjeneste og interagere med den gennem en browserbaseret grænseflade, som er den foretrukne metode ved kørsel på en server.

Krav til Windows

• Versioner

Windows Vista     Windows 7     Windows 8     Windows 10     Windows 11

Download Print-klienten til Windows.

Krav til Mac

• Versioner

Big Sur     Monterey     Ventura

Download Print-klienten til Mac.

Når installationsprogrammet er startet, skal du følge trinnene i installationsvejledningen. Foretag de rette valg, og afslut installationen.

Pas på

Sørg for at vælge den rette boks alt efter, om du installerer som en computer eller som en tjeneste.

Når installationen er fuldført, vil du kunne starte applikationsbrugergrænsefladen fra ikonet i systembakken, hvis du har installeret Print-klienten som en computerapplikation.

Som en tjeneste kan klientgrænsefladen tilgås ved brug af følgende webadresse: localhost:8888

Computerapplikation

Start af applikationsbrugergrænsefladen vil føre dig til applikationens velkomstskærm.

Angiv de loginoplysninger, du modtog via e-mail, for udskrivningsløsningen. Brug af disse loginoplysninger i klientapplikationen vil åbne en vedvarende session, og klienten registreres med tjenesten.

Installerede printere vil automatisk blive registreret og tildelt unikke identifikatorer. Skift til fanen Printers i applikationen for at se og fravælge eventuelle printere, som du ikke ønsker at bruge til tjenesten.

Visse andre justeringer kan justeres under fanen Settings.

Fanen Logs giver dig oplysninger, der kan være nyttige til fejlløsning.

Licensoplysninger kan findes under fanen About.

Hvis du glemmer adgangskoden til din Print-konto, som er nødvendig for at oprette forbindelse til Print-klienten, kan adgangskoden nulstilles.

Hvis Print-klientapplikationen ikke er tilsluttet, vil brugeren se linket Forgot password? i applikationsgrænsefladen under loginfelterne.

1. Klik på linket Forgot password?.

2. Indtast brugernavn eller e-mail for kontoen.

3. Klik på Reset password.

4. En e-mail, der indeholder et link til at indstille en ny adgangskode, er sendt til den e-mail, der er angivet, eller som er tilknyttet brugernavnet.

5. Åbn linket i e-mailen, og angiv en ny adgangskode.

OnlinePrinter

ESSENTIAL STANDARD

Abonnementsplaner

OnlinePrinter er udskrivningssoftwaren til udskrivning af etiketter og fragtdokumenter på en fysisk printer.

Krav til Windows

• Windows 10 eller nyere

• Lokale systemadministrationsrettigheder

Installationen af OnlinePrinter følger standarden for ”Windows Installer”. Installationsfilen findes i øjeblikket kun på engelsk.

Download OnlinePrinter for Windows.

Krav til Mac

• MacOS 10.13: High Sierra eller højere.

• Rettigheder som lokal systemadministrator

Download OnlinePrinter for Mac.

Træk OnlinePrinter-ikonet til mappen Program.

Vink

Hvis du støder på problemer under installation af PrinterOnline, skal du konsultere Fejlfinding OnlinePrinter.

1. Gå til Indstillinger > Udskriftshåndtering.

2. Klik på Guiden udskriftsindstillinger (anbefales), og følg instruktionerne.

Pas på

Hvis du anvender Firefox, kan du få en meddelelse første gang du bruger udskrivningsprogrammet. Du skal acceptere, at linket kan åbnes for at OnlinePrinter fungerer korrekt.

Hvis du anvender Safari, skal du acceptere, at linket kan åbnes, når du laver indstillingerne, samt når du udskriver etiketter og dokumenter.

Problem

Løsning

Fejlmeddelelse som siger, at programmet ikke kan køre på din processor eller dit operativsystem.

Du har sandsynligvis et 32-bit operativsystem og skal downloade et andet installationsprogram.

Kontakt venligst kundesupport.

Problem

Løsning

Fejlmeddelelse som siger, at ”Java runtime dll mangler”.

Download, og installer det nødvendige softwarebibliotek. Download

Problem

Løsning

Programmet starter ikke (kun Mac).

Gå til Systemindstillinger > Sikkerhed og integritet, og klik ”Åben alligevel”.

Problem

Løsning

Programmet starter ikke.

Fjern programmets arbejdskatalog, og lav nye indstillinger.

1. Forlad OnlinePrinter.

2. For PC, gå til Lokal disk (C:) > Brugere > <dit brugernavn> > unifaun.

For Mac, gå til Macintosh HD > Brugere > <dit brugernavn> > unifaun.

3. Fjern mappen ”webprinter” eller ”webclient”.

4. Log ind i nShift Delivery.

5. Gå til Indstillinger > Udskriftshåndtering.

6. Klik på ”Guiden udskriftsindstillinger – (anbefales)”, og følg den.

Problem

Løsning

Fejlmeddelelse som siger, at programmet ikke vises.

Klik Aktiver OnlinePrinter klient.

Problem

Løsning

• Fejlmeddelelse, der siger "Proceduren kunne ikke forbedres"

eller

• Udeblevet udskrift uden tydelig fejlmeddelelse

eller

• Logfil

[UpdateThread] ERROR com.unifaun.online.printer.UpdateThread  - Failed to update applicationcom.unifaun.client.launcher.UpdaterManifestException: Failed to download manifest

Tilføj følgende IP-net i firewallkonfigurationen:

193.183.118.0/24

193.183.119.0/24

Supportpersonalet kan bede dig om en oplysningsfil for at kunne hjælpe dig med at løse et problem.

1. Gå til OnlinePrinter via ikonet på proceslinjen. Højreklik på  OnlinePrinter > Åben.

2. Vælg Arkiv > Lav oplysningsfil, og gem zip-filen.

3. Vedhæft zip-filen i en e-mail, og send den sammen med en beskrivelse af problemet og dit bruger-ID til kundesupport.

Udskriftsfavoritter

ESSENTIAL STANDARD

Abonnementsplaner

For at komme hurtigt i gang med nShift Delivery og samtidig effektivisere din leveringsstyring, skal du anvende udskriftsfavoritter.

Du laver dine egne udskriftsfavoritter ved at tilføje standardværdier og valg for afsender, modtager, tjenester, supplerende tjenester, indhold osv.

En udskriftsfavorit er ikke en fast skabelon, men et værktøj til at regulere og begrænse mulighederne, når du opretter en forsendelse. Graden af regulering kan variere, og du kan lave udskriftsfavoritter til forskellige formål.

Bemærk

Begynd med at analysere dine behov. Du kan tilføje så mange udskriftsfavoritter, du vil. Husk at optimere til normale opgaver og ikke særlige tilfælde.

Du kan anvende din udskriftsfavorit for at udskrive direkte til en printer eller udskrive til PDF. Du kan også gemme forsendelserne og udskrive dem senere.

Formålet med at filtrere information er at mindske antallet af afsendere, modtagere, tjenester og supplerende tjenester at vælge imellem. Du kan, for eksempel, lave en udskriftsfavorit, som kun indeholder modtagere i en speciel by.

Vink

Vi anbefaler, at du anvender kategorifelter, når du tilføjer modtagere i adressebogen. Brug det som en markering af forskellige typer af afsendere, hvis du, for eksempel, har forskellige afsendere og vil tilføje modtager til en bestemt afsender.

Når du laver en udskriftsfavorit, begynder du med afsender og modtager, fortsætter med at tilføje oplysninger om tjenester og supplerende tjenester og til sidst oplysninger om forsendelser og pakker.

Bemærk

Alle sektioner og indstillinger i sektionerne er valgfrie, da du selv vælger, hvor mange detaljer du har brug for til udskriftsfavoriten.

De tjenester, supplerende tjenester og generelle tilvalg, der er tilgængelige, afhænger af, hvad der er med i din konto.

Afsendere

1. Gå til Administration > Udskriftsfavoritter.

2. Klik Ny udskriftsfavorit, og giv udskriftsfavoriten et navn.

3. Gå til sektionen Afsendere og modtagere, og klik Rediger.

4. Gå til sektionen Afsendere.

5. Lav et filter ved at klikke Rediger ved siden af Filter . Hvis du vil ændre, hvor informationen kommer fra, skal du starte med at klikke Rediger ved siden af Kilde. Normalt er kilden Afsender/modtager.

6. Hvis du altid anvender samme afsender, skal du vælge den som Standard afsender.

7. Markér afkrydsningsfeltet Skjult, hvis afsenderen ikke skal vises i grænsefladen ved udskrivning.

8. Markér afkrydsningsfeltet Låst, hvis det ikke skal være muligt at ændre afsender.

9. Vælg en Standardværdi at anvende udskriftsfavoriten i.

• Registrer ny/Rediger markerede, hvis den tilstand, hvor du tilføjer afsender, skal være forvalgt.

• Vælg fra adressebog, hvis den tilstand, hvor du vælger afsender, skal være forvalgt.

10. Markér afkrydsningsfeltet Låst til forvalgt tilstand, hvis det ikke skal være muligt at ændre tilstand.

11. Markér afkrydsningsfeltet Foreslå aldrig en afsender, hvis feltet Afsender ikke skal indeholde en afsender fra begyndelsen for at undgå at sende fra den forkerte afsender.

12. Markér afkrydsningsfeltet Obligatorisk søgeværdi, hvis søgeværdi skal anvendes.

13. Markér afkrydsningsfeltet Kun præcis søgning, hvis der skal være et præcist match mellem søgeværdi og søgeresultat.

Modtagere

1. Gå til sektionen Afsendere og modtagere, og klik Rediger.

2. Gå til sektionen Modtagere.

3. Lav et filter ved at klikke Rediger ved siden af Filter . Hvis du vil ændre, hvor informationen kommer fra, skal du starte med at klikke Rediger ved siden af Kilde. Normalt er kilden Afsender/modtager.

4. Hvis du altid anvender samme modtager, skal du vælge den som Standard modtager.

5. Markér afkrydsningsfeltet Skjult, hvis modtageren ikke skal vises i grænsefladen ved udskrivning.

6. Markér afkrydsningsfeltet Låst, hvis det ikke skal være muligt at ændre modtager.

7. Vælg en Standardværdi at anvende udskriftsfavoriten i.

• Registrer ny/Rediger markerede, hvis den tilstand, hvor du tilføjer modtager, skal være forvalgt.

• Vælg fra adressebog, hvis den tilstand, hvor du vælger modtager, skal være forvalgt.

8. Markér afkrydsningsfeltet Låst til forvalgt tilstand, hvis det ikke skal være muligt at ændre tilstand.

9. Markér afkrydsningsfeltet Foreslå aldrig en modtager, hvis feltet Modtager ikke skal indeholde en modtager fra begyndelsen for at undgå at sende til den forkerte modtager.

10. Markér afkrydsningsfeltet Obligatorisk søgeværdi, hvis søgeværdi skal anvendes, for eksempel, Kvik ID.

11. Markér afkrydsningsfeltet Kun præcis søgning, hvis der skal være et præcist match mellem søgeværdi og søgeresultat.

Fortsæt efter behov med andre adresseparter, og tilføj oplysninger på samme måde som for afsender og modtager.

Produkt- og tillægstjenester

1. Gå til sektionen Produkt- og tillægstjenester, og klik Rediger.

2. Gå til sektionen Produkt.

3. Lav et filter ved at klikke Rediger ved siden af Filter .

4. Hvis du altid anvender samme tjeneste, skal du vælge den som Produkt.

5. Markér afkrydsningsfeltet Skjult, hvis tjenesten ikke skal vises i grænsefladen ved udskrivning.

6. Markér afkrydsningsfeltet Låst, hvis det ikke skal være muligt at ændre tjeneste.

7. Markér Etiket, Returetiket eller begge.

8. Markér afkrydsningsfeltet Skjult, hvis etiketvalget ikke skal vises i grænsefladen ved udskrivning.

9. Markér afkrydsningsfeltet Anvend afsenderadresse på etiketten, hvis den skal vises i stedet for afhentningsadresse, i de tilfælde hvor afhentningsadressen bruges.

10. Gå til sektionen Serviceydelser/tillægstjenester og tilføj relevante supplerende tjenester. Forskellige supplerende tjenester kræver forskellige typer information.

Du kan vælge at markere Låst, Skjult og Vælg om muligt for alle supplerende tjenester.

11. Gå til sektionen Almene tilvalg, og tilføj relevante tilvalg. Forskellige tilvalg kræver forskellige typer information.

Du kan vælge at markere Låst og Skjult for alle tilvalg. For nogle tilvalg kan du vælge Vælg om muligt.

Forsendelser og pakker

Alle felter i sektionen Forsendelse og pakker kan defineres for en udskriftsfavorit. Angiv standardværdier, lås værdier, skjul oplysninger, og angiv obligatoriske værdier er nogle eksempler på, hvordan du kan regulere information om forsendelser og pakker. Du kan også lave indstillinger såsom antal pakker, vægt og pakketype. Det er værdier, som ofte er obligatoriske for tjenesten.

Pas på

Tænk dig om, inden du vælger at skjule eller låse obligatoriske værdier, da det kan forårsage forkert udskrivning, når du anvender udskriftsfavorit.

Ignorer advarsler

I sektionen Ignorer advarsler kan du foretage indstillinger, der tillader udskrivninger, som normalt får statussen ”Advarsel”.

Anvend søgefunktionen, hvis du vil vise, ændre eller fjerne en udskriftsfavorit.

1. Gå til Opret forsendelser > Udskriftsfavoritter.

2. Klik DEL_Run_icon.png til venstre for en udskriftsfavorit.

3. Angiv relevant forsendelsesinformation for at udskrive direkte.

4. Klik Print eller Print PDF for at udskrive direkte, eller Gem for at udskrive senere.

• Hvis udskrivningen gik godt og skal bruges, klik Udskrivningsrapport. Ellers klik Tilbage for at lave en ny udskrivning.

• Hvis udskrivningen gik godt, men ikke skal bruges, klik Annuller.

• Hvis udskrivningen ikke gik godt, men problemet kan rettes med det samme, for eksempel ved at tilføje etiketter, retter du problemet og klikker Annuller og print igen.

• Hvis udskrivningen ikke gik godt, men problemet kan rettes senere, for eksempel hvis printeren er i stykker, klikker du Annuller og gem og fortsætter, når problemet er rettet.

Pas på

Visse transportører kommunikerer via EDI og andre via API, hvilket kan have betydning, når du kasserer en forsendelse.

Hvis du kasserer en forsendelse før EDI'en er afsendt (EDI-transportør):

• Transportøren modtager ingen information.

• Hvis du benyttet etiketten alligevel, vil transportøren muligvis sanktionere dig for at benytte en ikke-EDI-kompatibel etikett.

Hvis du kasserer forsendelsen efter EDI'en er afsendt (EDI-transportør) eller hvis du benytter en API-transportør:

• Annulleringen finder kun sted i Delivery og etiketten er stadig gyldig til brug hos transportøren.

• Hvis du ikke bruger etiketten, vil visse transportører muligvis sanktionere dig, da de ikke modtog nogen pakke som ellers forventet.

Kontakt transportøren, hvis du ikke er sikker på reglerne.

Hvis transportøren tilbyder afhentning, kan du booke ved at klikke på Book efter udskrivning eller gør det senere i Opret forsendelser > Book afhentning.

Vink

Alle metoder er muligvis ikke tilgængelig for alle tjenester. Eksempelvis vil der for visse tjenester, typisk fragttjenester, være valgt på forhånd booking af afhentning. For disse tjenester er det ikke muligt at booke afhentning efterfølgende.

Du kan lave genveje til dine udskriftsfavoritter og let få adgang til dem fra menuen til venstre i nShift Delivery.

Udskriftsfavoritter kan bruges til at færdiggøre forsendelser oprettet via API- eller XML-integrationen.

Når du opretter en udskriftsfavorit, giver du den et unikt navn.

Herefter benytter det navnet på din udskriftsfavorit i JSON- eller XML-filen.

JSON

XML

{
  "pdfConfig": {},
  "shipment": {
    "ediForward": true,
    "favorite": "My favorite",
    "options": [{
      "id": "free",
      "languageCode": "SE"
    }],
    "parcels": [{
      "copies": 1,
      "valuePerParcel": true
    }],
    "receiver": {
      "address1": "Runevej 2A",
      "city": "AARHUS V",
      "country": "DK",
      "name": "Bookstore",
      "zipcode": "8210"
    },
    "sender": {
      "address1": "Yliopistonkatu 5",
      "city": "HELSINKI",
      "country": "FI",
      "name": "Warehouse",
      "zipcode": "00100"
    },
    "service": {
      "addons": [],
      "id": "FREE",
      "normalShipment": true,
      "pickupBooking": false,
      "pickupDate": "2022-10-19",
      "subId": "13579"
    },
    "test": false
  }
}
<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<data>
  <meta>
    <val n="favorite">My favorite</val>
  </meta>
  <shipment>
    <val n="from">party1</val>
    <val n="to">party2</val>
    <service srvid="FREE_13579">
    </service>
    <ufonline>
      <option optid="free">
        <val n="language">SE</val>
      </option>
    </ufonline>
    <container type="parcel">
      <val n="copies">1</val>
    </container>
  </shipment>
  <sender sndid="party1">
    <val n="name">Warehouse</val>
    <val n="address1">Yliopistonkatu 5</val>
    <val n="zipcode">00100</val>
    <val n="city">HELSINKI</val>
    <val n="country">FI</val>
  </sender>
  <receiver rcvid="party2">
    <val n="name">Bookstore</val>
    <val n="address1">Runevej 2A</val>
    <val n="zipcode">8210</val>
    <val n="city">AARHUS V</val>
    <val n="country">DK</val>
  </receiver>
</data>

Nogle eksempler på brug af udskriftsfavoritter til færdiggørelse af forsendelser oprette via integration

Pas på

Hvis en værdi gives i både integrationsfilen og udskriftsfavoritten, vil integrationsfilen overskrive udskriftsfavoritten i tilfælde af, at du ikke låser værdien i udskriftsfavoritten.

For eksempel:

Eksempel 1. Skift kilde, hvis modtageren ikke findes i adressebogen, eksempelvis en terminal
  1. Gå til Vedligeholdelse > Udskriftsfavoritter.

2. Tryk på Ny udskriftsfavorit.

3. Giv udskriftsfavoritten et unikt navn.

4. Tryk på Skift i Afsendere og modtagere-sektionen.

5. Tryk på Skift under Kilde i Modtager-sektionen.

6. Vælg en kilde fra rullegardinet i Kilde-feltet.

7. Tryk på Ok.

8. Vælg en modtager fra rullegardinet i Standardmodtager-feltet.

9. Tryk på Ok og Afslut for at gemme din udskriftsfavorit.

Eksempel 2. Benyt en specificeret, yderligere tjeneste for alle forsendelser, men der vil muligvis være ruter, hvor den yderligere tjeneste ikke er tilgængelig
  1. Gå til Vedligeholdelse > Udskriftsfavoritter.

2. Tryk på Ny udskriftsfavorit.

3. Giv udskriftsfavoritten et unikt navn.

4. Tryk på Skift i Tjeneste og tilføjelser-sektionen.

5. Gå til Tilføjelser-sektionen og kryds Vælg, hvis gyldig af ved siden af den yderligere tjeneste, du har i sinde at benytte.

6. Tryk på Ok og Afslut for at gemme din udskriftsfavorit.

Pas på

Hvis du låser en tilføjelse med Vælg, hvis gyldig, vil forsendelser hvor tilføjelsen ikke er tilgængelig resultere i en fejl.

Eksempel 3. Opret både en almindelig og en returlabel
  1. Gå til Vedligeholdelse > Udskriftsfavoritter.

2. Tryk på Ny udskriftsfavorit.

3. Giv udskriftsfavoritten et unikt navn.

4. Tryk på Skift i Tjeneste og tilføjelser-sektionen.

5. Vælg en tjeneste, hvis den kun skal gælde for en særlig tjeneste.

6. Kryds af ved Almindelig label og Returlabel.

7. Tryk på Ok og Afslut for at gemme din udskriftsfavorit.

Eksempel 4. Tilføj en standardbesked til din prænotifikations-e-mail
  1. Gå til Vedligeholdelse > Udskriftsfavoritter.

2. Tryk på Ny udskriftsfavorit.

3. Giv udskriftsfavoritten et unikt navn.

4. Tryk på Skift i Tjeneste og tilføjelser-sektionen.

5. Sæt kryds ved Prænotifikation (e-mail) i Indstillinger-sektionen.

6. Indtast din besked og Besked-feltet.

7. Tryk på Ok og Afslut for at gemme din udskriftsfavorit.

Eksempel 5. Udskriv forsendelser, der normalt ville få statussen "Advarsel"
  1. Gå til Vedligeholdelse > Udskriftsfavoritter.

2. Tryk på Ny udskriftsfavorit.

3. Giv udskriftsfavoritten et unikt navn.

4. Tryk på Skift i Forsendelse og pakker-sektionen.

5. Vælg de advarsler, der skal ignoreres i Ignorér advarsler-sektioner.

6. Tryk på Ok og Afslut for at gemme din udskriftsfavorit.

Eksempel 6. Udskriv ikke forsendelser i ordrefiler, der indeholder advarsler
  1. Gå til Vedligeholdelse > Udskriftsfavoritter.

2. Tryk på Ny udskriftsfavorit.

3. Giv udskriftsfavoritten et unikt navn.

4. Tryk på Skift i Forsendelse og pakker-sektionen.

5. Kryds af ved Ingen direkte udskrivning af ordre med advarsler i Ordreimport-sektionen.

6. Tryk på Ok og Afslut for at gemme din udskriftsfavorit.

Standardudskrift

ESSENTIAL STANDARD

Abonnementsplaner

Anvend standardudskrift for enkelte udskrivninger.

Du kan udskrive direkte til en printer eller udskrive til PDF. Du kan også gemme forsendelserne og udskrive dem senere.

Bemærk

Hvis du vil udskrive etiketter og fragtdokumenter på en fysisk printer, skal du installere Print by nShift eller OnlinePrinter.

For at forenkle og effektivisere udskrivningsfunktionen opretter du udskriftsfavoritter til dine mest almindelige udskrivningsopgaver.

1. Gå til Opret forsendelser > Standardudskrift.

2. I sektionerne Afsender og Modtager vælger du DEL_Select_tab-en.png for at anvende en eksisterende afsender/modtager. Vælg DEL_New_tab-en.png for at anvende en ny afsender/modtager. Når du anvender en ny afsender, kan du tilføje dennes kundenummer hos transportøren i feltet Kundenummer.

3. Klik Gem i adressebog for at gemme afsender/modtager. Ellers anvendes afsender/modtager kun i denne forsendelse.

Bemærk

Hvis du har angivet dit kundenummer hos transportøren for afsenderen og ikke gemt i adressebogen, så gå til Administration > Afsendere og se efter, om der er behov for flere transportøroplysninger.

4. Angiv relevant forsendelsesinformation såsom supplerende tjenester, generelle tilvalg og pakkeoplysninger.

Bemærk

Forskellige oplysninger er nødvendige og/eller tilgængelige afhængigt af tjeneste.

Hvis du har forskellige typer af pakker, f.eks. 2 pakker på hver 3 kg og 1 pakke på 4 kg, skal du tilføje de forskellige typer hver for sig.

Eksempel:

Angiv "2" som Antal pakker og "3" som Vægt (kg). Klik Tilføj.

Angiv "1" som Antal pakker og "4" som Vægt (kg). Klik Tilføj.

Du kan vælge at angive pakkeoplysninger pr. pakke eller pr. linje. Alle pakker i en forsendelse skal angives på samme måde.

• ”Angivet pr. pakke" – vægt og/eller volumen beregnes pr. pakke (2 pakker og 3 kg bliver 6 kg).

• ”Angivet pr. linje" – vægt og/eller volumen er den samlede for begge pakker (2 pakker og 3 kg bliver 3 kg).

Eksempel:

2 pakker og 3 kg, og 1 pakke og 4 kg, angivet pr. pakke bliver 3 + 3 + 4 = 10

2 pakker og 3 kg, og 1 pakke og 4 kg, angivet pr. linje bliver 3 + 4 = 7

Informationen i sektionen Fragtmål afhænger af din aftale med transportøren. Transportører anvender forskellige værdier og beregningsmetoder.

5. Klik Print eller Print PDF for at udskrive direkte, eller Gem for at udskrive senere.

• Hvis udskrivningen gik godt og skal bruges, klik Udskrivningsrapport. Ellers klik Tilbage for at lave en ny udskrivning.

• Hvis udskrivningen gik godt, men ikke skal bruges, klik Annuller.

• Hvis udskrivningen ikke gik godt, men problemet kan rettes med det samme, for eksempel ved at tilføje etiketter, retter du problemet og klikker Annuller og print igen.

• Hvis udskrivningen ikke gik godt, men problemet kan rettes senere, for eksempel hvis printeren er i stykker, klikker du Annuller og gem og fortsætter, når problemet er rettet.

Pas på

Visse transportører kommunikerer via EDI og andre via API, hvilket kan have betydning, når du kasserer en forsendelse.

Hvis du kasserer en forsendelse før EDI'en er afsendt (EDI-transportør):

• Transportøren modtager ingen information.

• Hvis du benyttet etiketten alligevel, vil transportøren muligvis sanktionere dig for at benytte en ikke-EDI-kompatibel etikett.

Hvis du kasserer forsendelsen efter EDI'en er afsendt (EDI-transportør) eller hvis du benytter en API-transportør:

• Annulleringen finder kun sted i Delivery og etiketten er stadig gyldig til brug hos transportøren.

• Hvis du ikke bruger etiketten, vil visse transportører muligvis sanktionere dig, da de ikke modtog nogen pakke som ellers forventet.

Kontakt transportøren, hvis du ikke er sikker på reglerne.

Hvis transportøren tilbyder afhentning, kan du booke ved at klikke på Book efter udskrivning eller gør det senere i Opret forsendelser > Book afhentning.

Bemærk

Alle metoder er muligvis ikke tilgængelig for alle tjenester. Eksempelvis vil der for visse tjenester, typisk fragttjenester, være valgt på forhånd booking af afhentning. For disse tjenester er det ikke muligt at booke afhentning efterfølgende.

Webshoppen

Du kommer til webshoppen fra destinationssiden, hvor du kan tilføje flere transportører og opgradere dit abonnement.

1. Gå til Webshoppen via hurtigmenuen i højre side eller fra menuen i toppen.

2. Vælg Tilføj flere transportører.

3. Søg efter den transportør, du vil tilføje.

4. Klik på Vis.

5. Klik på Til bestillingssiden.

6. Udfyld de obligatoriske tekstfelter (*).

Bemærk

Sørg for at indtaste en relevant kontaktperson, så du ikke risikerer at gå glip af vigtige oplysninger.

Kontakt transportøren, hvis du er usikker på, hvilket kundenummer der skal anvendes.

7. Læs og godkend nShifts generelle vilkår og betingelser.

8. Klik på Bestil.

Du vil modtage en e-mail, når ordren er håndteret – normalt den samme dag.

1. Vælg Opgradér din virksomhed.

2. Vælg hvilken opgradering du ønsker eller en pakke med profilhåndtering.

3. Klik på Vis.

4. Klik på Til bestillingssiden.

5. Udfyld de obligatoriske tekstfelter (*).

6. Læs og godkend nShifts generelle vilkår og betingelser.

7. Klik på Bestil.

Vink

The webshop for labels, printers and and other supplies you may need for safe and accurate deliveries is powered by Wallink. Webshoppen for labels, printere og andre forsyninger, du kan få brug for til at sikre præcise leveringer er drevet af Wallink

Du kommer til webshoppen fra Delivery, ved at klikke Webshop > Wallink webshop.

Wallink har specialiseret sig i at tilbyde printere, etiketter, emballage og væsentlige lagerartikler og har etableret sig som en nøglespiller i branchen.

Besøg .