Forhåndsmelding via e-post

PROFESSIONAL PLUS

Abonnementsplaner

Med forhåndsmelding via e-post kan du sende forhåndsinformasjon til kunden om en forsendelse.

• I tillegg til forsendelsesinformasjon inneholder meldingen et sporbart kollinummer samt ofte kontaktinformasjon til transportøren.

• Med tilpasset forhåndsmelding via e-post kan du opprette meldingsmaler med f.eks. din bedriftslogo, et tilbud eller en annonse.

• Du kan legge til en beskjed til mottakeren.

Mottakerens land avgjør hvilket språk den vises på.

Tilgjengelige språk:

• Dansk

• Engelsk

• Finsk

• Fransk

• Nederlandsk

• Norsk

• Svensk

• Tysk

Engelsk brukes når offisielt språk mangler.

• Hvis du bruker artikkelregister, kan du velge å inkludere artikkelinformasjon i mailen. Det kan erstatte en følgeseddel.

• Du kan bruke forhåndsmelding med både standardutskrift og utskriftsfavoritter.

• Hvis du vil bruke forhåndsmelding via APIConnect, se API-dokumentasjonen. For OnlineConnect, se Filspesifikasjon – XML.

Forhåndsmelding via e-post – Standardutskrift

1. Gå til Fraktdokumenter > Standardutskrift og fyll ut dine forsendelsesopplysninger.

2. I seksjonen Allmenne tilvalg merker du av i ruten Forhåndsmelding (e-post).

3. Du kan skrive en personlig beskjed i tillegg til den generelle teksten som finnes i meldingen. Bruk pipe-tegn, (|), for linjeskift.

4. Hvis du bruker tilpasset forhåndsmelding via e-post, velger du en mal.

5. Klikk Skriv ut.

Forhåndsmelding via e-post – Utskriftsfavoritter

1. Gå til Vedlikehold > Utskriftsfavoritter.

2. Klikk Ny utskriftsfavoritt eller Søk og deretter UO_Edit_icon_old.gif til venstre for en eksisterende utskriftsfavoritt.

3. Hvis det er en ny utskriftsfavoritt, fyller du ut opplysninger ifølge instruksjonen for Utskriftsfavoritter.

4. For både nye og eksisterende utskrifter går du til seksjonen Tjenester og tilleggstjenester og klikker Endre.

5. Gå til seksjonen Allmenne tilvalg og merk av i ruten Forhåndsmelding (e-post).

Du kan angi om informasjonen skal være skjult, låst eller valgbar.

6. Du kan skrive en personlig beskjed i tillegg til den generelle teksten som finnes i meldingen. Bruk pipe-tegn, (|), for linjeskift.

7. Hvis du har Tilpasset forhåndsmelding via e-post, velger du en mal.

8. Gå til Fraktdokumenter > Utskriftsfavoritter for å bruke utskriftsfavoritten med forhåndsmelding via e-post for en forsendelse.

Du kan legge til forhåndsmelding via e-post på en eksisterende utskriftsfavoritt for en enkelt forsendelse.

1. Gå til Fraktdokumenter > Utskriftsfavoritter.

2. Velg utskriftsfavoritt ved å klikke UO_Run_icon.gif.

3. På siden Utskrift – Forsendelse og tillegg i seksjonen Allmenne tilvalg velger du Forhåndsmelding (e-post).

Innstillingen lagres ikke på utskriftsfavoritten.

Eksempel:

Tilpasset forhåndsmelding via e-post

PREMIUM PLUS ADD-ON

Abonnementsplaner

Med tilpasset forhåndsmelding via e-post oppretter du maler for meldingene som sendes til dine kunder.

Malen kan f.eks. inneholde din bedriftslogo, et tilbud eller en annonse.

1. Gå til Vedlikehold > Meldingsmaler.

2. Klikk Ny e-postmal.

3. E-postens avsendernavn er det navnet, f.eks. ditt bedriftsnavn, som mottakeren kommer til å se.

4. Du kan laste opp to bilder, ett som topptekst og ett som bunntekst. Den anbefalte bildestørrelsen er 950 x 150 piksler. Største mulige filstørrelse er 100 kB.

5. Velg en tilpasset Track and Trace-mal hvis du vil lenke forhåndsmeldingsmalen din. Se Tilpasset Track and Trace.

6. Klikk Fullfør for å opprette malen.

Klikk Forhåndsvis for å se hvordan malen ser ut.

Eksempel:

Hvis du vil vise, endre eller ta bort en e-postmal, bruker du søkefunksjonen.

Du kan sette en forhåndsvalgt meldingsmal på en konto eller en profilgruppe.