Profilhåndtering

PROFESSIONAL ADD-ON PLUS ADD-ON

Abonnementsplaner

Profilhåndtering øker sikkerheten og gjør arbeidsrutinene i nShift Delivery mer effektive. Kontroll på brukerrettigheter og tilgang til informasjon gjør det mulig å forme hver brukers arbeidsmåte.

Tips

For å få mest mulig ut av profilhåndtering er det viktig at du tenker gjennom dine behov helt fra begynnelsen av. Utgangspunktet skal alltid være den arbeidsmåten som brukes eller skal brukes i bedriften eller organisasjonen.

Sentrale begreper

Det er viktig å kjenne til de sentrale begrepene innenfor profilhåndtering og hvordan de henger sammen.

• Konto er det høyeste nivået i hierarkiet, dvs. bedriftens eller organisasjonens konto.

• Profilgrupper styrer tilgang til informasjon.

• Roller regulerer rettigheten til å utføre ulike oppgaver.

• Profiler er en kombinasjon av informasjonstilgang og rettigheter.

Konto

Kontoen representerer ikke et individ. Det er kontoen for en bedrift eller organisasjon, med en bruker-ID som skal anvendes av alle brukere.

Profilgruppe

En profilgruppe styrer hvilken informasjon som er tilgjengelig for profilen som tilhører profilgruppen, f.eks. avsendere, mottakere og sendingshistorikk som er lagret i den aktuelle profilgruppen.

Profilgrupper har ikke tilgang til hverandres informasjon, med unntak av den informasjonen som finnes i grunnprofilgruppen.

Rolle

En rolle er en samling rettigheter, dvs. hvilke oppgaver en bruker har lov til å utføre.

I beste fall får ulike roller utføre ulike oppgaver og da tildeles de ulike profiler.

Profil

Profiler beskrives best som ulike funksjoner i en bedrift som er representert av en eller flere brukere.

Hver profil tildeles en profil-ID og et passord som sammen med bruker-ID brukes for å logge inn i nShift Delivery. Hver profil-ID må være unik.

Hver profil tilhører en profilgruppe og kan tildeles én eller flere roller.

Grunnprofilgruppe, -rolle og -profil

Når en konto opprettes, har den:

• en grunnprofilgruppe som har tilgang til alle data på kontoen, også informasjon som er lagret i andre profilgrupper.

• en grunnrolle som har rett til å utføre alle typer oppgaver i kontoen.

• en grunnprofil som er en administrativ som tilhører grunnprofilgruppen og som er blitt tildelt grunnrollen.

Notat

Navnet på grunnprofilgruppen, grunnrollen og grunnprofilen avhenger av regionen som kontoen din tilhører.

Region

Grunnprofilgruppe

Grunnrolle

Grunnprofil

Danmark

Basisprofilgruppe

Administration

Standard

Finland

Perusprofiiliryhmä

Hallinta

standardi

Norge

Basisprofilgruppe

Administration

Standard

Storbritannia

Basic Profile group

Administration

standard

Sverige

Grundprofilgrupp

Administration

standard

Administratoren

Grunnprofilen er per definisjon kontoens administrator.

Administratoren håndterer profilgrupper, profiler og roller i nShift Delivery og har også ansvar for profil-ID-en og passord.

• Det anbefales å velge flere enn én (1) bruker som administrator, avhengig av bedriftens eller organisasjonens størrelse. Forslagsvis tre (3) administratorer som kan erstatte hverandre.

• Administratorer bør settes som kontaktpersoner for kontoen. De blir da autoriserte til å få support på oppdrag knyttet til profilhåndtering og har også ansvar for intern support mot organisasjonen.

Delt informasjon

En viss informasjon som lagres i grunnprofilgruppen er synlig, men ikke redigerbar, for andre profilgrupper. Det forenkler administrasjonen ettersom du kan sentralisere din adressebok, opprette utskriftsfavoritter én gang og dele dem med andre, osv.

Informasjonen som deles, er:

• Adressebok (avsendere og mottakere)

• Artikkelregister

• Utskriftsfavoritter

• Søkefavoritter

• Maler for forhåndsmelding via e-post

• Track and Trace-maler

Forsendelses- og bestillingshistorikk i grunnprofilgruppen deles ikke med andre profilgrupper.

Tips

Du kan angi innstillinger på konto-, profilgruppe- eller profilnivå.