Unifaun Online Help Center

Prisfråga

PLUS

För vissa transportörer kan du ta reda på priset för en sändning genom att använda transportörens egen tjänst för prisfråga via Unifaun Online.

Priset beräknas enligt ditt avtal med transportören. Det gäller för en specifik sändning.

Bring

Du behöver inte ange någon särskild information i Unifaun Online för att använda prisfråga för Bring-tjänster.

DB Schenker

Prisfråga är inte tillgänglig för sändningar där någon annan än avsändaren betalar frakten.

För att använda tjänsten måste du registrera ditt DB Schenker-kundnummer och ett särskilt lösenord för DB Schenkers e-tjänster.

1. Gå till schenker.se/access för att ansöka om ett lösenord.

2. Gå till Underhåll > Mitt konto i Unifaun Online.

3. Klicka Inställningar.

4. Klicka Ändra i sektionen DB Schenker.

5. Ange användar-ID och lösenord.

Om du har mer än ett kundnummer kan du registrera lösenordet för en avsändare.

1. Gå till Underhåll > Avsändare.

2. Använd sökfunktionen för att söka efter en avsändare.

3. Klicka UO_Edit_icon.gif till vänster om avsändaren.

4. Ange lösenordet i fältet Prisfråga lösenord i sektionen DB Schenker.

5. Välj "Från transportör" i fältet Prisfråga.

DHL Express

För att använda prisfråga måste du aktivera i Unifaun Online.

1. Gå till Underhåll > Mitt konto.

2. Klicka Inställningar.

3. Klicka Ändra i sektionen DHL Express.

4. Markera kryssrutan Prisstatistik.

DHL Freight

För att använda prisfråga måste du registrera ditt DHL e-ID och lösenord, som du får från DHL, och ange det i Unifaun Online.

1. Gå till www.dhlfreight.se och registrera dig (högst upp till höger) för att logga in hos DHL och ansöka om ett DHL e-ID.

2. Gå till Underhåll > Mitt konto i Unifaun Online.

3. Klicka Inställningar.

4. Klicka Ändra i sektionen DHL Freight.

5. Ange DHL e-ID och lösenord.

TNT

För att använda prisfråga måste du registrera ditt användar-ID och lösenord från TNT samt valuta.

1. Gå till Underhåll > Mitt konto i Unifaun Online.

2. Klicka Inställningar.

3. Klicka Ändra i sektionen TNT.

4. Ange användar-ID, lösenord och valuta.

UPS

För att använda tjänsten måste UPS aktivera ditt konto.

• Skicka din användar-ID (edi) till din säljkontakt hos UPS.

Om du inte känner till ditt användar-ID (edi) kan du hitta det i Unifaun Online.

1. Gå till Underhåll > Mitt konto.

2. Klicka Inställningar.

3. Gå till sektionen UPS.

Använda prisfråga

När du registrerat all nödvändig information visas knappen Prisfråga när du skapar en sändning, antingen med standardutskrift eller utskriftsfavoriter.

Obs!

Prisuppgifterna uppdateras inte alltid i takt med tjänsteuppdateringar. Avgifter kopplade till vissa tilläggstjänster kan saknas i prisfrågeresultatet