Unifaun Online Help Center

Ennakkoavisointi sähköpostitse

PLUS

Käyttämällä ennakkoavisointia sähköpostitse, voit lähettää vastaanottajalle ilmoituksen saapuvasta lähetyksestä.

• Ennakkoavisointi sisältää lähetyksen tietojen lisäksi linkin, jota napsauttamalla voit seurata lähetystä kuljetusliikkeen seurantasivulla.

• Käyttämällä brändättyä ennakkoavisointia, voit lisätä viestiin esimerkiksi yrityksen logon ja mainoskuvan.

• Voit lisätä myös oman vapaavalintaisen viestin vastaanottajalle.

Kohdemaa määrittelee ennakkoavisointi viestin kielen. Valittavina olevat kielet ovat suomi, ruotsi, tanska, norja, saksa ja englanti. Englannin kieltä käytetään, kun kohdemaan kieltä ei ole valittavissa.

• Mikäli käytät nimiketasoa, voit valita viestiin näkyviin myös nimikkeet ja tällä voit korvata lähetyksen pakkauslistan.

• Ennakkoavisointia voit käyttää luo lähetys ja tulostussuosikit kanssa.

• Ennakkoavisointi integraation kautta ohjeet löydät: APIConnect REST API dokumentaatio ja OnlineConnect Rajapintakuvaus.

Ennakkoavisointi sähköpostitse - Luo lähetys

1. Mene Lähetysasiakirjat > Luo lähetys ja täydennä lähetyksen tiedot.

2. Kohdassa Yleiset lisäedut, valitse Ennakkoilmoitus (S-posti).

3. Voit kirjoittaa viesti kenttään oman viestisi vastaanottajalle. Käytä pystyviivaa (|) tekstin rivinvaihdoissa.

4. Mikäli käytät brändättyä ennakkoavisointia, valitse sähköpostipohja.

5. Napsauta Tulosta.

Ennakkoavisointi sähköpostitse - Tulostussuosikit

1. Mene Ylläpito > Tulotustussuosikit.

2. Napsauta Uusi tulostussuosikki tai Etsi, vasemmalla puolella UO_Edit_icon.gif painikkeella muokkaat olemassa olevan tulostussuosikin tietoja.

3. Uusi tulostussuosikki, täydennä tiedot ohjeiden mukaisesti tulostussuosikit.

4. Uusi ja olemassa oleva tulostussuosikki, mene Palvelu ja lisäpalvelut kohtaan ja napsauta Muokkaa.

5. Kohdassa Yleiset lisäedut ja valitse Ennakkoilmoitus (S-posti).

Voit määritellä ovatko tiedot lukittu, piilotettu tai valittavissa.

6. Yleisen tekstin lisäksi, voit kirjoittaa oman viestin vastaanottajalle. Käytä pystyviivaa (|) tekstin rivinvaihdoissa.

7. Mikäli käytät brändättyä ennakkoavisointia, valitse sähköpostipohja.

8. Mene Lähetysasiakirjat > Tulostussuosikit, jotta voit käyttää ennakkoavisointi sähköpostitse tulostussuosikkia.

Voit lisätä olemassa olevaan tulostussuosikkiin ennakkoilmoituksen sähköpostitse yksittäiselle lähetykselle.

1. Mene Lähetysasiakirjat > Tulostussuosikit.

2. Valitse tulostussuosikki napsauttamalla UO_Run_icon.gif.

3. Sivulla Luo lähetys - Lähetyksen tiedot ja lisäpalvelut, kohdassa Yleiset lisäedut, valitse Ennakkoilmoitus (S-posti).

Asetusta ei tallenneta tulostussuosikkiin.

Esimerkki:

Brändätty ennakkoavisointi sähköpostitse

PLUS ADDON

Brändätty ennakkoavisoinnissa luodaan omat sähköpostipohjat, joita käytetään käyttöliittymän tai integraation kautta lähetyksillä.

Sähköpostipohjaan voit sisällyttää logon, mainoskuvan sekä lisätä vapaavalintaisen tekstin.

1. Mene Ylläpito > Avisointi mallipohjat.

2. Napsauta Uusi sähkopostipohja.

3. Sähköpostin lähettäjä on näkyvissä ennakkoavisoinnissa lähettäjänä, joten käytä esim. yrityksen nimeä.

4. Voit ladata kaksi kuvaa, jotka ovat näkyvissä ennakkoavisoinnin ylä- ja alaosassa. Suositeltu kuvakoko on 930 x 150 pikseliä. Maksimi tiedoston koko on 100 kB.

5. Napsauta Valmis tallentaaksesi sähköpostipohjan.

6. Valitse Track & Trace mallipohja linkittääksesi ennakkoavisointi sähköpostipohjaan brändätyn Track & Trace mallipohjan.

Napsauta Esikatselu, jotta voit tarkastella luotua sähköpostipohjaa.

Esimerkki:

Voit tarkastella, muokata sekä poistaa olemassa olevia sähköpostipohjia.

Voit asettaa sähköpostipohjan oletuksena oma tili asetuksiin ja tietylle profiiliryhmälle.